Nový herní počítač Alienware Aurora R16 zaujme výkonem i designem

Aurora R16 je první stolní počítač značky Alienware vybavený novým nástrojem Command Center / Dell Technologies
Společnost Dell Technologies uvedla na trh novou modernizovanou verzi stolního počítače Alienware Aurora. Aurora R16 je vylepšenou verzí předchozího modelu R15, včetně zdokonalení akustických a tepelných charakteristik a nového prostorově úsporného designu.

Stejně jako její předchůdce je i Aurora R16 určena dle webu výroce těm, kteří hledají maximální herní zážitek a chtějí stroj, který funguje ihned po vybalení bez složitého nastavování a nabízí plnou záruku a podporu.

K hlavním vylepšením, kterých se počítač Aurora dočkal, patří například optimalizované proudění vzduchu, v průměru o 20 % tišší systém, až o 10 % nižší teplota procesoru a o 6 % nižší teplota grafické jednotky (s grafickými kartami řady NVIDIA GeForce RTX 40). Dále za pozornost stojí menší nároky na prostor - přibližně o 40 % menší celkový objem než u R15, zatímco vnitřní objem zůstává beze změny na hodnotě 25,2 l. 

Díky zlepšení proudění vzduchu se Aurora R16 výkonem (s 12. a 13. generací procesorů Intel Core) vyrovná svému předchůdci nebo jej i předčí při srovnatelné konfiguraci, a zároveň se může pochlubit výrazně menšími rozměry. Široké možnosti konfigurací mají za cíl oslovit širší okruh hráčů, kdy R16 může být nejen lákavým upgradem výbavy, ale pro mnohé také vstupní branou k herním zážitkům s počítači Aurora.

Aurora R16 je také první stolní počítač značky Alienware vybavený novým nástrojem Alienware Command Center – centralizovaným ovládacím panelem, který umožňuje hráčům rychlý přístup k nastavením, jako jsou profily a témata specifická pro konkrétní hry, osvětlení, makra, zvuk a další – tedy všemu důležitému, co přispívá k hernímu zážitku.

Hráči si mohou vybrat z 16,7 milionu barev ve třech světelných zónách, které lze uložit a aplikovat na celý ekosystém Alienware. Tím je možné vytvořit konzistentní personalizované prostředí přizpůsobené preferencím každého uživatele.

Zdroj: Dell Technologies

Mohlo by vás zajímat

Reklama