Nový hardwarově šifrovaný USB flash disk od Kingstonu

Disk nabízí 256bitové hardwarové šifrování XTS-AES s ochranou před prolomením hesla Brute Force / Kingston Digital Europe
Společnost Kingston Digital Europe uvedla tento týden na trh hardwarově šifrovaný USB Type-C flash disk IronKey Keypad 200C, který uživatelům zajišťuje bezpečnost i pohodlí. Nyní totiž můžou při používání zařízení vybavených USB-C dosáhnout bezproblémové ochrany dat a kompatibility i bez použití redukcí.

Model KP200C nabízí dle webu výrobce zabezpečení na armádní úrovni s certifikací podle FIPS 140-3 Level 3 (vystavení oficiálního certifikátu je dosud v procesu) s alfanumerickou klávesnici pro snadné zadávání přístupového PIN kódu, takže se dá odemknout bez externího napájení a softwaru, nezávisle na operačním systému.

Nabízí 256bitové hardwarové šifrování XTS-AES s ochranou před prolomením hesla Brute Force a ochranou BadUSB s digitálně podepsaným firmware pro maximální úroveň zabezpečení cenných dat. 

S pomocí Multi-PIN (samostatné Admin/User PIN kódy) lze alfanumerickou klávesnici použít k snadnému zadávání přístupového PIN kódu správce nebo uživatele. Správce může uživateli obnovit PIN kód, a zajistit tak přístup k jednotce i v případě jeho zapomenutí.

“Potřeba fyzické ochrany dat roste s tím, jak se stále častěji objevují narušení a průniky do cloudu, hackerské útoky na softwarové šifrování nebo ztráty USB disků. Citlivá data vyžadují silnější ochranu na armádní úrovni dostupnou pomocí hardwarově šifrovaných disků, které lze fyzicky zabezpečit mimo internet a zároveň chránit při přepravě nebo odložení,“ říká Oscar Escayola Kaloudis, EMEA Flash Business Manager a Sales Manager Kingston. „Přidáním KP200C, našeho druhého USB Type-C disku, do řady IronKey spolu s Vault Privacy 50C nyní nabízíme větší flexibilitu napříč různými platformami a operačními systémy, což uživatelům umožňuje snadný přístup k zabezpečení dat bez ohledu na zařízení nebo operační systém.“

Kingston IronKey Keypad 200C nabízí paměťovou kapacitu do 256 GB a omezenou tříletou záruku s bezplatnou technickou podporou.

Zdroj: Kingston Digital Europe

Mohlo by vás zajímat

Reklama