První herní notebook značky ROG s OLED displejem dorazil i na český trh

Novinka nabízí klávesnici přes celou šířku zařízení a hlasitější reproduktory s basy na úrovni 100 Hz / ASUS
ASUS uvedl tento týden na český trh notebook Zephyrus G16. Nejnovější generace výkonného, tenkého a lehkého herního notebooku přináší šasi z hliníku, světelnou lištu Slash Lighting na víku a úplně novou barevnou variantu Platinum White.

Nové hranice výkonu pro hráče i tvůrce obsahu zajišťuje procesor Intel s AI akcelerací a také grafická karta NVIDIA. Zephyrus G16 je dle webu výrobce vybaven také displejem ROG Nebula, který využívá OLED panel s dostatečnou věrností barev a podporou technologie G-SYNC pro kvalitní hraní.

Velmi účinné chlazení využívá technologii Tri-Fan se třemi ventilátory, tekutý kov a na vybraných modelech i odpařovací komoru. To umožňuje notebooku zachovat si nízké teploty navzdory tenkému tělu. Novinka se v Česku začíná prodávat za 71 490 Kč.

Nový design

Zephyrus G16 (2024) zaujme také novým celohliníkovým šasi, které je vyrobeno CNC obráběním. To notebooku propůjčuje praktickou kombinaci nižší hmotnosti, strukturální tuhosti a většího vnitřního prostoru. Díky tomu nabízí klávesnici přes celou šířku zařízení a větší a hlasitější reproduktory s basy na úrovni 100 Hz.

Reproduktory jsou o 25 % větší než u předchozí generace a současně se jejich hlasitost zvýšila o 47 %. Zephyrus G16 má i větší klávesy, na kterých se pohodlněji píše a větší touchpad pro pohodlnější ovládání. Zephyrus G16 se dodává s tříměsíčním předplatným služby Xbox Game Pass Ultimate, která poskytuje přístup ke knihovně obsahující stovky her.  

Celohliníkové šasi je dostupné v novém barevném provedení Platinum White s matnou povrchovou úpravou. Zephyrus G16 je charakteristický novým světelným LED páskem na víku. Tento Slash Lighting dělí diagonálně víko na dvě části a díky animovaným sekvencím umožňuje přizpůsobit světelné efekty podle vkusu uživatele. Zephyrus G16 je tenký jen 1,49 cm a váží pouze 1,85 kg.

Posunuje hranice výkonu díky AI

Zephyrus G16 je vybaven procesorem až Intel Core Ultra 9 185H s výpočetním AI výkonem na úrovni 11 TOPS a grafickou kartou až NVIDIA GeForce RTX 4090, která zvládne nejnovější hry a kreativní aplikace. Díky speciální podpoře umělé inteligence pro nástroje, jako jsou Omniverse a Stable Diffusion, mohou uživatelé generovat snímky přímo v notebooku během několika sekund.

Úprava videa a 3D renderování jsou díky AI akceleraci více než dvakrát rychlejší a zároveň spotřebovávají méně energie, takže výdrž na baterie se prodloužila.

První ROG notebook s OLED displejem

ROG Zephyrus G16 je první herní notebook této značky s OLED displejem. Nabízí rozlišení 2,5K a obnovovací frekvenci 240 Hz, která zaručuje nejen věrnost obrazu, ale i ostrý obraz v akčních hrách. Díky partnerství se společnostmi Samsung a NVIDIA jde o kvalitní notebookový OLED displej s podporou G-SYNC, který nabízí čistý obraz, i když snímková frekvence na chvíli klesne.

Displej ROG Nebula s OLED panelem nabízí vše, co hráči potřebují. Má poměr stran 16:10, certifikaci VESA DisplayHDR True Black 500 a vysoký kontrastní poměr 1 000 000:1. Díky skutečné černé barvě vynikne HDR obsah i hry.

Displej se může pochlubit 100% pokrytím barevného prostoru DCI-P3 a barevnou odchylkou Delta E menší než 1. Proto jsou tyto herní panely vhodné i jako primární obrazovka pro tvůrce obsahu, kteří vyžadují přesné zobrazení barev. Velmi rychlá doba odezvy na úrovni 0,2 ms (GTG) prakticky eliminuje ghosting a poskytuje nejčistší možný obraz.

Velmi účinné chlazení

Ultratenké a výkonné notebooky vyžadují účinné chlazení, a proto je Zephyrus G16 vybaven nejnovějšími funkcemi v oblasti inteligentního chlazení. Vysoce účinnou teplovodivou pastu z tekutého kovu na procesoru doplňují ventilátory Arc Flow 2. generace, které zajišťují efektivní odvod tepla z těla notebooku.

Technologie Tri-fan využívá třetí pomocný ventilátor ke zlepšení proudění vzduchu a současně pomáhá při odvodu tepla z grafické karty. Konfigurace notebooku Zephyrus G16 s grafickými kartami NVIDIA GeForce RTX 4080 a RTX 4090 jsou místo toho vybaveny vlastní odpařovací komorou a dvěma ventilátory.

Zdroj: ASUS

Mohlo by vás zajímat

Reklama