MateBook D 16 2024 je lehký notebook s velkou obrazovkou

MateBook D 16 disponuje obrazovkou FullView Display a má dva 4,6mm úzké rámečky na levé a pravé straně / Huawei
Během posledních tří let se výrazně rozmohl trend hybridních kanceláří. To znamená, že člověk pracuje z domova, ale některé dny v týdnu dochází také do kanceláře. S tím je spojeno nekonečné přenášení těžkých notebooků. A právě tento problém můžete vyřešit s modelem Huawei MateBook D 16 2024.

Stejně jako mnoho dalších notebooků navržených pro hybridní práci je Huawei MateBook D 16 lehký a dostatečně tenký. Tento počítač jde však ještě o krok dále a přidává 16palcovou obrazovku, přičemž nejtenčí verze váží dle webu výrobce pouhých 1,68 kg a je tenký jen 17 mm.

MateBook D 16 disponuje obrazovkou FullView Display a má dva 4,6mm ultraúzké rámečky na levé a pravé straně, což má za následek vysoký poměr obrazovky k tělu. Tyto tenčí rámečky umožňují notebooku umístit do kompaktního těla větší displej, který poskytuje širší perspektivu zobrazení při poměru 16:10.

Ve srovnání s tradiční 15,6palcovou obrazovkou s poměrem stran 16:9 zajišťuje nová obrazovka o 10 % vyšší zobrazovací plochu. Na větší obrazovce mohou uživatelé dokonce otevírat více aplikací najednou a efektivně zvládat různé úkoly, aniž by museli dokumenty zvětšovat nebo zdlouhavě přepínat okna.

Huawei počítal i s tím, že lidé budou využívat zařízení také po skončení pracovní doby. MateBook D 16 je ideální na sledování filmů či hraní her. I když uživatel celý den pracuje nebo se chystá oddávat videohrám ve svém volném čase, Huawei MateBook D 16 zajistí, že jeho oči zůstanou chráněné.

Displej nového notebooku totiž získal certifikaci TÜV (Rheinland Low Blue Light). Nejen že dokáže přesně reprodukovat barvy snímků, aniž by to vedlo k zažloutnutí obrazovky, ale také eliminuje škodlivé světelné emise, které způsobují únavu očí.

Nový MateBook D 16 ve futuristické šedé má tmavý a elegantní vzhled. Lesk stříbrného notebooku zase září z každého úhlu a upoutá zraky vašeho okolí. Novinka je na českém trhu k dostání v několika velikostech SSD úložiště již od 22. ledna 2024, a to od 19.999 Kč.

Zdroj: Huawei

Mohlo by vás zajímat

Reklama