Nový notebook Swift 14 AI podporuje praktické funkce umělé inteligence

Notebook je vybaven 14,5palcovým IPS displejem s rozlišením WQXGA / Acer
Model Swift 14 AI poháněný platformou Snapdragon X Series zahajuje další éru umělé inteligence se zcela novými možnostmi. Novinka podporuje funkce AI nové generace v systému Windows 11: Recall, Cocreator, Live Captions, nový Windows Studio Effects a Auto Super Resolution, čímž se řadí mezi nejvýkonnější a energeticky nejúspornější notebooky ve své třídě (se systémem Windows).

Notebook Swift 14 AI přijde na trh v několika konfiguracích na platformách Snapdragon X Elite a Snapdragon X Plus, přičemž oba jsou dle webu výrobce vybaveny jedním z nejrychlejších procesorů pro notebooky na světě, který umožňuje fungování AI přímo v zařízení. Uživatelé tak mohou zefektivnit každodenní úkoly pomocí chytřejších funkcí počítače a efektivněji řešit složité pracovní úlohy.

Procesory Snapdragon X Series jsou vyrobeny pro využití umělé inteligence a jsou navrženy tak, aby patřily k nejvýkonnějším, nejinteligentnějším a energeticky nejúspornějším procesorům vytvořeným pro Windows ve své kategorii. Nový Acer Swift 14 AI s procesorem Snapdragon X Elite, je vybaven vysoce výkonnými procesorovými jádry na 4nm procesním uzlu, integrovanou grafickou kartou Qualcomm Adreno GPU o výkonu 3,8 TFLOPS a procesorem Qualcomm Hexagon s výkonem 45 TOPS.

Je také vybaven až 32 GB paměti LPDDR5X-8533 a až 1 TB NVMe PCIe Gen 4 SSD pro zvýšení výkonu systému a navigaci během na výkon náročných úkonů ve prospěch produktivity, kreativity a zábavy bez obětování výkonu. Ve spojení se stovkami aplikací, které jsou optimalizovány pro architekturu kompatibilní s Arm technologií, umožňují procesory Snapdragon X Elite a Snapdragon X Plus uživatelům plynulý a efektivní chod.

Díky funkci Recall mohou uživatelé snadno najít cokoli, co viděli na svém počítači, pouhým popsáním stop, které si pamatují. Díky prozkoumatelné časové ose mohou uživatelé snadno procházet časem a vrátit se k aplikacím, dokumentům nebo zprávám, které dříve používali. Funkce Live Captions s živým překladem poskytuje automatické titulky k mluvenému slovu a v reálném čase provádí překlady jakéhokoli živého nebo předem nahraného videa ze 44 jazyků do angličtiny.

K podnícení představivosti a tvůrčích schopností lze nyní pomocí nástroje Cocreator. Funkce Auto Super Resolution automaticky zvyšuje rozlišení grafiky a obnovovací frekvenci snímků ve hrách v reálném čase, aby hráči dosáhli požadovaného vizuálního ztvárnění bez zásahu do výkonu.

Těm, kteří chtějí vždy vypadat a znít co nejlépe a zároveň co nejlépe zaujmout své publikum při videohovorech, pomáhá aplikace Windows Studio Effects automaticky zlepšit světelné podmínky a potlačit nežádoucí šum. Prostřednictvím Rychlého nastavení lze také aktivovat tři umělecké filtry na libovolné videoplatformě, což uživatelům umožňuje vyjádřit se během videohovorů novými a kreativními způsoby. Každodenní společník s umělou inteligencí Copilot, je přístupný jediným kliknutím na vyhrazené tlačítko Copilot.

Notebook je vybaven 14,5palcovým IPS displejem s rozlišením WQXGA (2560×1600), obnovovací frekvencí 120 Hz a podporou 100% barevného gamutu sRGB. Je k dispozici s možností dotykového displeje edge-to-edge (od okraje k okraji) a je vybaven certifikací TÜV Rheinland Eyesafe 2.0, která pomáhá minimalizovat účinky škodlivého modrého světla, aniž by byla obětována přesnost barev. Konstrukce se 180stupňovým kloubem poskytuje flexibilitu různých režimů užívání a umožňuje snadné otevírání hliníkového krytu jednou rukou.

Infračervená webkamera s rozlišením 1440p QHD, trojicí mikrofonů a krytkou pro lepší ochranu soukromí využívá sadu konferenčních nástrojů Acer PurifiedView 2.0 a Acer PurifiedVoice 2.0 s umělou inteligencí, aby uživatelé vždy vypadali a zněli co nejlépe.

Ty lze rychle kalibrovat díky panelu Acer QuickPanel, který se intuitivně zobrazí po zapnutí webové kamery nebo mikrofonu zařízení. Speciální klávesa uživatele nasměruje na aplikaci AcerSense oceněnou Red Dot Design Award, která slouží ke správě zařízení, a na knihovnu funkcí umělé inteligence, jež jsou v zařízení k dispozici prostřednictvím zóny Experience Zone.

Tento Copilot+ PC je vybavený funkcí Windows Hello, která podporuje biometrické přihlášení a přihlášení pomocí rozpoznání obličeje pro rychlý a bezpečný přístup. Udržitelnost zůstává důležitým pilířem produktů nové generace společnosti Acer – počítač  Swift 14 AI využívá v zařízení plast z PCR, dodává se se 100% recyklovatelným obalem a získal zlatou certifikaci EPEAT za splnění nejpřísnějších kritérií EPEAT.

Zařízení disponuje také připojením Wi-Fi 7 a Bluetooth 5.4, které poskytují rychlost až 5,8 Gb/s a nízkou latenci pod 2 ms, a velkorysou řadou portů včetně dvou portů USB typu C a dvou portů USB 3.2 typu A pro větší flexibilitu.

Zdroj: Acer

Mohlo by vás zajímat

Reklama

PC / Notebooky

Co je to API?

Anna Novotná