Nová sada značky D-Link kombinuje technologii 5G s Wi-Fi 6 Mesh pro jednoduché sdílení internetu

Venkovní jednotka byla navržena tak, aby odolala nepříznivým podmínkám v místě instalace / D-Link
Společnost D-Link uvádí na trh novou sadu DWP-1010/KT, která kombinuje výhody 5G a Wi-Fi 6 Mesh pro jednoduché sdílení internetu. Sada je vhodná zejména v oblastech, kde je nabídka pevného připojení k internetu technicky nevyhovující nebo neexistuje.

Do venkovní ODU jednotky stačí vložit 5G SIM kartu a během okamžiku díky vnitřní mesh jednotce získají všechna vaše zařízení přístup k internetu. Výkonná venkovní jednotka DWP-1010/ODU, resp. 5G/LTE modem poskytuje dle webu výrobce gigabitové připojení a představuje skutečnou alternativu k pevné lince nebo optickému připojení v městských oblastech.

Externí 5G/LTE modem má odolný design a je vybaven šesti interními 5G/LTE anténami. S vestavěným modulem Qualcomm SDX62 pro optimální příjem 5G může navázat prakticky ihned rychlé a spolehlivé 5G připojení s šířkou pásma až 1 Gb/s. Záložní funkce 5G na LTE navíc zajistí, že zůstanete ve spojení, i když selže 5G signál. Bezplatná mobilní aplikace D-Link Falcon nebo EZ Site-Survey umožňuje zvolit nejlepší nastavení DWP-1010/KT pro nejsilnější signál 5G. To uživatelům zajistí tu nejlepší rychlost stahování a odesílání dat.

Venkovní jednotka DWP-1010/ODU byla navržena tak, aby odolala nepříznivým podmínkám v místě instalace. Vybavena je krytem s certifikací IP67, který je odolný vůči povětrnostním vlivům, pomáhá ji chránit před extrémním počasím a zaručuje čistý příjem, takže můžete stále přijímat signál v té nejlepší možné kvalitě - ať už prší nebo pálí slunce.

Modem lze namontovat na sloup nebo na stěnu, na střechu, balkon a take na vnější stěnu, aby se dosáhlo co nejlepšího příjmu. Sada DWP-1010/KT obsahuje vše potřebné k snadné instalaci, včetně montážních prvků na stěnu, nebo tyče (stožáru), PoE injektoru a také dostatečne dlouhého plochého 10 m ethernetového kabelu. Díky PoE napájení (přes ethernetový kabel) se 5G modem snadno instaluje. Zařízení lze totiž napájet pomocí jednoho jediného “datového” kabelu bez nutnosti používat k tomuto účelu další kabely.
 
O zbytek se postará mesh router série EAGLE PRO AI AX1500, který byl navržen pro bezproblémové pokrytí Wi-Fi s volitelnou možností rozšíření až na čtyři jednotky (pro lepší pokrytí celého domu). Vestavěný AI Assistant neustále automaticky diagnostikuje síť, monitoruje využívání dat a nabízí doporučení k zlepšení. Tyto informace jsou poté přístupné prostřednictvím aplikace EAGLE PRO AI nebo webového rozhraní.

Podpora WPA3 znamená, že Wi-Fi síť chrání nejnovější technologie šifrování bezdrátového připojení. Řada EAGLE PRO AI je navíc kompatibilní s hlasovými asistenty Google Assistant a Amazon Alexa, což uživatelům umožňuje snadno a pohodlně využívat správu sítě take pomocí hlasových příkazů. Sada  D-Link DWP-1010/KT je již v prodeji, a to za doporučenou maloobchodní cenu 10 999 Kč.

Zdroj: D-Link

Mohlo by vás zajímat

Reklama