Závěr chystané zprávy tajných služeb o pozorování UFO je podle amerických médií nepřesvědčivý

Zpráva nepotvrzuje, že se jedná o mimozemské technologie, současně to ale nevyvrací / Pixabay
Závěr zprávy tajných služeb o pozorování UFO (Unidentified Flying Object), která má být zveřejněna 25. června 2021, je nepřesvědčivý, hodnotí americká média. Ta mimo jiné kritizují i to, že tajné služby ve zprávě nakonec neuvádějí původ těchto objektů.

Do konce června má být ředitelem národní zpravodajské služby Kongresu předložena zpráva o pozorování UFO. Zpráva, kterou již viděla americká média, ale podle nich není přesvědčivá.

Americká armáda a zpravodajské služby nenalezly žádné důkazy o tom, že by zdánlivě vysoce pokročilé neidentifikovatelné létající objekty pozorované vojenskými piloty byly mimozemskými kosmickými loděmi, uvedl The New York Times společně s dalšími médii.

Zpráva nepotvrzuje, že se jedná o mimozemské technologie, současně to ale nevyvrací, neboť nevysvětluje záhadné incidenty natočené armádními piloty. Podle The New York Times ve zprávě s odvoláním na nejmenované vyšší státní úředníky stojí, že za 120 incidenty z posledních 20 let nestojí žádné neznámé, utajované armádní či vládní technologie. Incidenty údajně nesouvisejí ani s výzkumnými balóny.
 
Zpráva nevysvětluje pozorování pilotů amerického námořnictva, kteří zaznamenali objekty pohybující se zdánlivě nadzvukovou rychlostí. Tyto objekty pak záhadně zmizely.
 
Zatímco podle konspiračních teoretiků se skutečně o mimozemské objekty jedná, Pentagon má obavy, že to mohou být vysoce pokročilé, tajné technologie Ruska a Číny. „Všechna vniknutí do našich operačních prostorů bereme vážně,“ řekl tiskový mluvčí Pentagonu John Kirby.
 
Zájem o UFO odstartoval minulý rok, když byla zveřejněna videa, na nichž členové námořnictva vyjadřují úžas nad rychle se pohybujícími objekty, přičemž podobných záznamů je údajně více, než bylo zveřejněno.
 
Luis Elizondo, bývalý zvláštní agent kontrarozvědky americké armády, který záznamy vyšetřoval a vyzval Pentagon k odhalení všeho, co o tom ví, uvedl, že některá pozorování naznačují extrémně vyspělou a pro člověka neznámou technologii.
 
„Pokud jsou zprávy The New York Times přesné, objekty, kterých jsou svědky piloti po celém světě, jsou mnohem pokročilejší než jakékoliv pozemské technologie známé našim zpravodajským službám,“ uvedl na Twitteru Elizondro. Čím ale tyto záhadné objekty jsou stále není úplně jasné a na otázky údajně neodpovídá ani očekávaná zpráva. 

Mohlo by vás zajímat

Reklama