Vesmírný balon bude stoupat s turisty až do stratosféry a přelétat nad divy světa

Let potrvá šest až osm hodin / World View Enterprises
Kosmický turismus, odvětví, v němž v současnosti probíhá závod obdobně jako ve vyslání lidí na Mars. Další firmou na scéně je World View Enterprises, která chce brát od roku 2024 turisty vesmírným balonem do stratosféry. I když firma tvrdí, že bude cestující posílat do vesmíru, není tomu tak.

Společnost v oblasti vesmírného turismu pracuje na systému založeném na balonech v Tucsonu v Arizoně. Od roku 2024 má v plánu brát turisty do stratosféry, konkrétně budou lety směřovat do nadmořské výšky 18 mil.

Podle NASA se ale vesmír nachází až v nadmořské výšce 50 mil. World View Enterprises ovšem láká na to, že cestující spatří zakřivení Země a temnotu vesmíru. Za jediné místo případný zájemce utratí astronomických 50 000 dolarů (1 090 850 Kč).

Let potrvá šest až osm hodin. V programu bude i možnost přelétat nad světovými historickými památkami a přírodními divy světa. Společnost plánuje lety nad pyramidami v Gíze, Velkým bariérovým útesem a dalšími skvosty.
 
Zatímco ostatní společnosti, jako je Virgin Galactic, používají rakety, World View Enterprises slibuje mnohem mírnější let v podobě postupného stoupání vzhůru. Zařízení bude mít kapacitu pro osm osob. World View Enterprises plánuje zhruba 100 letů za rok. Uvidíme, jaký bude vzhledem k ceně o toto dobrodružství zájem.
 
Zdroj: World View Enterprises

Mohlo by vás zajímat

Reklama