Dokonale vyladěná audio sestava určená náročným posluchačům

Sestava Elac Vela BS 403 kombinuje výškový měnič JET 5 s jedním středo-basovým reproduktorem AS XR o průměru 150 mm / Elac
Pokud si chcete i doma poslechnout hudbu v nejlepší možné kvalitě, je pro vás důležitý nejen výběr jednotlivých komponent hudební sestavy, ale také jejich správná kombinace. Proto přinášíme zajímavý tip na vyladěný a vyzkoušený systém pro moderní poslech hudby včetně možnosti streamingu z internetových zdrojů.

Srdcem tohoto vyzkoušeného a vyladěného kompletu je zesilovač Pioneer A-70 DA s hmotností přes 17 kilogramů. Samostatné transformátory pro předzesilovače a zesilovače s dostatečným stíněním zajišťují eliminaci vzájemného rušení jednotlivých částí audio obvodů.

Digitální vstupy podporují všechny moderní hudebními formáty až do nejkvalitnějších bezeztrátových formátů. Toto provedení optimalizuje zvuk při poslechu z gramofonu, streameru i dalších digitálních a analogových zdrojů hudby.

K modernímu poslechu hudby patří streaming, neboli přehrávání přímo z internetu či lokálních datových úložišť. Pro zachování odpovídajícího zvukového výstupu je třeba zvolit streamer osazený kvalitními komponenty. Síťový přehrávač a streamer Pioneer N-70 AE obsahuje audiofilské DA převodníky ESS SABRE 9016, obvody pro potlačení jitteru a funkci HiBit32, která zajišťuje upsampling, neboli zvýšení kvality nahrávek z různých zdrojů.

S jeho pomocí můžete vybírat z řady titulů streamingových služeb, jako Spotify, Deezer a Tidal, streamovat tisíce stanic internetového vysílání nebo přehrávat nahrávky ze své domácí hudební knihovny v libovolné kvalitě až po DSD a HiRes.

Reproduktorová sestava Elac Vela BS 403 kombinuje výškový měnič JET 5 s jedním středo-basovým reproduktorem typu AS XR o průměru 150 mm. Tweeter JET 5 využívá pružnou membránu tvořenou folií tenčí než lidský vlas, která je ručně skládána do tvaru měchu harmoniky.  

Zvukové vlny nevznikají tradičním pístovým pohybem membrány vpřed a vzad, ale smršťováním „harmoniky“, z jejíž skladů je vzduch vytlačován ven. Díky nízké hmotnosti membrány mají měniče okamžitou reakci bez zpoždění a výsledkem je vzdušné podání vysokých frekvencí, odlišné od tradičních řešení. Středo-basové měniče tvoří černě eloxované hliníkové membrány zavěšené v litém koši zalamované do tvaru krystalu.

Toto ověřené provedení zajišťuje jejich vysokou tuhost a v kombinaci s nápadně velkým pryžovým závěsem umožňuje velký rozsah jejich pohybu. Port bassreflexu je zasazen do hliníkové základny, což minimalizuje nároky na umístění reprosoustav v poslechovém prostoru. Reprosoustavy jsou dostupné ve vysoce lesklém bílém, nebo černém laku a ořechové dýze.

Mohlo by vás zajímat

Reklama