Výprava konspiračních vědců do Antarktidy v roce 2020 má prokázat, že je Země placatá

 
Další 1 fotografie v galerii
Najde výprava onen mýtický konec světa? / Pixabay
Prominentní skupina konspiračních teoretiků, kteří věří, že je Země placatá, vyrazí již za rok na cestu do Antarktidy, aby zde navštívila místo pro ně známé jako „konec světa".

Podle Flat Earth International Conference (FEIC), aneb „Mezinárodní konference placaté země" (jež není mimochodem nijak spojena s „Flat Earth Society"), vyrazí okolo roku 2020 do Antarktidy na svoje každoroční sezení po moři do Antarktidy, aby si zde ověřila pár faktů.

Další konference této společnosti bude v Texasu v Dallasu v listopadu a bude to již třetí zde uspořádána FEIC. Někteří z "placatozemců" stále věří, že Země má diskový tvar a ten je obklopen ledovou stěnou (právě v Antarktidě).

Celé to je vlastně kouzelná ironie, když si uvědomíme, že sem vyrazí na lodi, jež využívá k navigaci síť GPS, která funguje na sférickém uspořádání Země. Henk Keijer, dlouhodobý kapitán výletního křižníku, svůj názor k plánu FEIC vyjádřil takto: „Již jsem na moři proplul asi tak 3 miliony kilometrů a ještě jsem se nesetkal s námořním kapitánem, jenž věří, že je Země placatá."

Flat Earth International Conference je skupina lidí a vědců, jež odmítají heliocentrický model Země a tvrdí, že naše planeta není sféroid, ale disk či něco na způsob prohnutého dutého hyperboloidu a že Antarktida tvoří poslední hranici ve formě ledu.

Aby své teorie podpořili, řada "placatozemců" se rozhodla přijmout za své i další potrhlé teorie – jako třeba, že vláda USA nahrála přistání na Měsíci, anebo že zkresluje pravdu a že i další planety jsou vlastně placaté. 

Zvláštní je, že když už jim prý lže NASA, proč je nepřesvědčí ani to, že jim stále nad hlavou svítí kulatý Měsíc a Slunce?

Mohlo by vás zajímat

Reklama