Wi-Fi nové generace přichází: Co kromě vyšší přenosové rychlosti nabídne?

Přenos dat je díky Wi-Fi 6 rychlý a v kombinaci dvou pásem dosahuje až 5952 Mbit/s / TP-Link
Wi-Fi 6 je standardem nové generace bezdrátové komunikace na bázi Wi-Fi. Setkat se lze i s názvy „AX WiFi“ nebo „802.11ax WiFi“. Wi-Fi 6 je zjednodušeně řečeno vylepšená verze standardu 802.11ac.

A nyní se objevuje na trhu první router s podporou tohoto nového komunikačního standardu (Wi-Fi 6) – Archer AX6000 od společnosti TP-Link.

Hry, streamování 4K/8K, inteligentní domácí zařízení a všechny AR/VR vyžadují vysokou rychlost i odezvu, vytvářejí zpoždění a bezdrátovou síť silně zahlcují. K vyřešení tohoto problému byl vytvořen standard 802.11ax (také známý jako Wi-Fi 6), vysoce účinný standard pro Wi-Fi příští generace. Nyní lze současně připojit více zařízení a využívat optimální rychlosti pro každé z nich. 

Pokud vlastníte zařízení pro virtuální realitu (VR), více inteligentních domácích zařízení nebo máte ve své domácnosti pouze velké množství zařízení, pak router s Wi-Fi 6 je nejlepším zařízením pro bezdrátovou komunikaci. Kromě vyšší přenosové rychlosti, až 9,6 Gbit/s, je schopen obsluhovat až 4x více zařízení najednou.  

Aby byl zajištěn rychlý přenosu dat a jejích řízení, je nový router Archer AX6000 vybaven čtyřjádrovým procesorem s 64bitovou architekturou, taktem 1,8 GHz a dvěma koprocesory. Tím je prakticky eliminována latence a zajištěn přenos bez kolísání rychlosti.

Přenos dat je díky Wi-Fi 6 rychlý a v kombinaci dvou pásem dosahuje až 5952 Mbit/s. Archer AX6000 dosahuje rychlosti až 1148 Mbit/s v pásmu 2,4 GHz a až 4804 Mbit/s v pásmu 5 GHz. To je možné díky novým technologiím souvisejících se standardem 802.11ax, jako jsou například 1024QAM a Long OFDM Symbol.

Mohlo by vás zajímat

Reklama