Prst jako telefon: Inteligentní náramek vám umožní konverzovat přiložením ukazováčku k uchu

 
Další 1 fotografie v galerii
Náramek se připojí k vašemu smartphonu a převede zvuk z vašeho zařízení na vibrace / Deed and Get
Náramek Get převádí zvuk z telefonních hovorů a hudby na vibrace. Zařízení se připojí k chytrému telefonu a používá vibrace přes zápěstí, takže konverzaci neuslyší nikdo cizí.

Nový chytrý náramek za 250 dolarů (cca 5700 Kč) vám umožní používat ukazováček jako telefon. Tento náramek se připojí k vašemu smartphonu a převede zvuk z vašeho zařízení na vibrace vedené do prstů.

Abyste mohli telefonovat, musíte jednoduše držet prst u ucha. Protože zařízení používá vibrace místo zvuku, nemohou vaši konverzaci slyšet lidé v okolí. Get nemá žádná tlačítka, ani obrazovku, ale podle svých italských vynálezců používá k ovládání svých funkcí hlas a gesta.

Náramek, navržený v italském Miláně, je popisován jako sloučení funkcí chytrých hodinek a Fitbitu. Tato technologie také zaznamenává srdeční tep, spálené kalorie a může uživateli připomenout, kdy se má napít vody a doručovat hovory, texty a oznámení. K aktivaci využívá rozpoznávání otisků prstů, což znamená, že pásek na zápěstí lze použít i pro bezkontaktní platbu. Emiliano Parini, spoluzakladatel společnosti Deed and Get, která stojí za designem náramku, uvedl: „Studujeme a testujeme technologii vedení vibrací kostmi od roku 2015.“

Všechna gesta pro ovládání náramku se dají snadno naučit a technologie má otevřené API, takže Get lze použít i společně s jinými zařízeními. Navíc má krátký čas nabíjení a zároveň dlouhou životnost baterie a dostupnější cenu než podobná, ale méně konkurenceschopná řešení. Je vyroben z hi-tech tkanin, které jsou hladké, ultralehké a voděodolné.

Interakce s hlasem a pohybem prostřednictvím hlasu znamená, že nepotřebujete žádné ovládání klepáním, posouváním a tlačítky. Vibrace se pohybují od zápěstí až k prstu, takže slyšíte zvuk, aniž byste potřebovali reproduktor. První náramky by se mohly objevit na trhu už v březnu 2020.

Mohlo by vás zajímat

Reklama