Nová bezzrcadlovka Canon EOS R3 automaticky zaostřuje pomocí vašeho zraku

Novinka je vybavena snímačem typu BSI CMOS a obrazovým procesorem DIGIC X / Canon
Nový fotopřístroj je založený na známém systému EOS R s bajonetem RF. Díky rychlému ostření je Canon EOS R3 vhodný pro sportovní a zpravodajské fotografování.

Nový EOS R3 je vybavený vrstveným snímačem typu BSI CMOS, obrazovým procesorem DIGIC X, sériovým snímáním rychlostí 30 sn./s s automatickým ostřením a nastavováním expozice na sledovaný objekt, detekcí očí, hlavy a těla a zcela novou funkcí automatického ostření ovládaného směrem pohledu.

Jedná se tak o zajímavý přístroj pro akční fotografy, kteří požadují dostatečně ostré statické snímky i videonahrávky objektů v rychlém pohybu. 

Novinka ve spojení s některým z objektivů Canon RF nabídne prakticky profesionální schopnosti. S objektivy, jako je například RF 400 mm F2,8L IS USM nebo RF 600 mm F4L IS USM, mohou fotografové dosáhnout vysoké obrazové kvality ve fotograficky náročných situacích.

EOS R3 bude vybavený novou a zdokonalenou technologií, kterou společnost Canon poprvé představila v modelu EOS 5. Stane se prvním digitální fotoaparátem EOS, který poskytne nové generaci fotografů systém ovládání zrakem, který umožňuje jednoduše volit a přesouvat bod zaostření pohybem očí při pohledu do hledáčku.

Tato instinktivní funkce nabízí rychlé a přirozené ovládání automatického ostření. Zkrácením doby nutné k zaostření, které se obvykle provádí multifunkčním ovladačem nebo tlačítkem, umožňuje pohotově zachytit nejdůležitější objekt v zorném poli ve všech situacích – při tiskové konferenci i fotbalovém zápasu.

Model EOS R3 bude plně kompatibilní s mobilní aplikací Canon Mobile File Transfer. Ta nabízí nový způsob přenosu pořízených snímků a urychluje pracovní postup v terénu díky využití služeb mobilních sítí bez nutnosti kabelového připojení LAN.

Canon tento týden také představil objektiv RF 100 mm F2,8L MACRO IS USM vhodný pro makro a portrétní fotografii, který je světově prvním makro objektivem s automatickým ostřením a zvětšením 1,4x.  

Mohlo by vás zajímat

Reklama