Pražané na elektrických koloběžkách najezdili v ulicích již 315 tisíc kilometrů

 
Další 1 fotografie v galerii
Využíváním elektrických koloběžek lidé v Praze ušetřili 84 tun zplodin oxidu uhličitého / Lime
Je to již téměř půl roku, co se v pražských ulicích objevily první koloběžky Lime coby pohodlný prostředek, jak se rychle, ekologicky a bez námahy pohybovat po městě.

Pražané měli po prvních třech měsících provozu elektrických koloběžek na kontě 185 tisíc jízd, během kterých urazili 315 000 kilometrů. Průměrná doba jízdy na koloběžce byla 9 minut a uživatelé koloběžku v průměru využili na vzdálenost 1,6 kilometru.

Podle odhadů odborníků využíváním elektrických koloběžek lidé v Praze ušetřili 84 tun zplodin oxidu uhličitého a 20 850 litrů pohonných hmot. Koloběžky tak obyvatelům města přináší ekologickou alternativu ke klasické automobilové dopravě nebo MHD jak na kratší, tak i střední vzdálenosti.

Pomocí aplikace edukuje Lime uživatele, jak mají správně jezdit a parkovat, a celosvětově běží také kampaň "Respect the Ride", která zahrnuje například workshopy věnované bezpečné jízdě a pohybu po městě dle pravidel.

Lime začala na trhu městské mobility působit v lednu roku 2017, kdy na kampusu univerzity v Severní Karolíně spustila první vlastní systém sdílených kol, se kterým následně expandovala do dalších amerických států. V únoru 2018 byly představeny první koloběžky a červnu 2018 již zelené elektrické koloběžky dorazily do Paříže coby prvního evropského města.

Aktuálně Lime působí již ve 100 světových městech napříč pěti kontinenty a uživatelé zelených koloběžek do konce roku 2018 najezdili 25 000 000 jízd, během kterých urazili vzdálenost celkem 43 000 000 kilometrů.

Nejúspěšnějším trhem na světě je pro Lime Paříž, ve které koloběžky za půl roku fungování využilo 285 000 lidí.

Mohlo by vás zajímat

Reklama