Nový Stonic přijíždí ve sportovní variantě GT Line

U nového spalovacího motoru Smartstream se uplatňuje technologie plynule proměnné doby otevření ventilů / KIA
Kia začala tento měsíc na tuzemském trhu prodávat nový Stonic GT Line o objemu 1,0 litru T-GDi MHEV. Zájemci o tuto novinku si musí připravit minimálně 524 980 korun.

Kia Stonic GT Line je v nabídce výhradně s benzínovým mild-hybridním ústrojím ‚EcoDynamics+‘ o objemu 1,0 litru ‚Smartstream‘ T-GDi (zkr. Turbocharged Gasoline Direct injection) a výkonu 120 koní (88 kW), standardně s 6stupňovou inteligentní manuální převodovkou iMT, za příplatek 40 000 korun je k dispozici sedmistupňové dvouspojkové ústrojí 7DCT.

U nového spalovacího motoru Smartstream se uplatňuje technologie plynule proměnné doby otevření ventilů (CVVD), která umožňuje motoru v závislosti na zatížení hladce přepínat mezi různými cykly spalování a dosahovat tak co nejnižší spotřeby za všech jízdních situací.

Sportovní naladění vozidla ve prospěch zábavnějších jízdních vlastností s menšími náklony a bezprostřední odezvou zkvalitňují hydraulické dorazy propružení na přední nápravě vyhlazující rázy při jízdě po nekvalitních vozovkách, jimiž jsou vybaveny i ostatní verze faceliftovaného modelu. 

Nové provedení zaujme i sedadly čalouněnými kombinací černé látky a umělé kůže s lemováním a kontrastním prošíváním v bílé barvě. Řidič se může těšit i na nový volant obšitý perforovanou kůží s dole zploštělým věncem, logem GT Line a obklady přístrojové desky v imitaci uhlíkových vláken.

Tradicí u modelu Stonic zůstává výběr z velké palety až 12 dvoubarevných kombinací, které jsou u varianty GT Line sladěné s lemováním všech tří otvorů sání v prostoru předního nárazníku.

Nová varianta GT Line stejně jako ostatní specifikace modelu – Exclusive, TOP a Spring Edition, kromě výbavy Comfort, disponuje nejmodernějšími technologiemi palubního infotainmentu a konektivity Kia.

Středobodem přístrojové desky je velký 8,0″ dotykový displej systému infotainmentu s navigací, jenž zprostředkovává technologie palubní konektivity a ovládání vozu Kia UVO ‚Phase II‘ i vzdáleně přes mobilní aplikaci UVO CONNECT. Stonic GT Line dále podporuje bezdrátové propojení přes Apple CarPlay i Android Auto, a tak řadě uživatelů odpadne nepohodlné propojování chytrého telefonu pomocí kabelu.

Mohlo by vás zajímat

Reklama