Nové SANTA FE Plug-in Hybrid ujede pouze na elektromotor po městě až 69 kilometrů

 
Další 3 fotografie v galerii
V běžném provozu s využíváním elektromotoru i spalovacího motoru má SANTA FE Plug-in Hybrid emise CO2 pouhých 37 g/km / Hyundai
Nová generace modelu SANTA FE má robustní a současně sofistikovaný nový design, prostornější interiér díky nové technické platformě a nové, hospodárnější poháněcí jednotky.

Mezi ně poprvé také patří hybridní a plug-in hybridní verze. Obě uvedené nové varianty pohonů pro model SANTA FE současně rozšíří produktovou řadu elektrifikovaných SUV značky Hyundai, kterou již tvoří nový model TUCSON, ale i známá kompaktní modelová řada KONA nebo NEXO s palivovými články na vodík.  

Model SANTA FE Plug-in Hybrid je poháněn spalovacím motorem 1.6 T-GDi „Smartstream“ ve spojení s elektromotorem o výkonu 66,9 kW napájeným sadou akumulátorů Li-Pol o kapacitě 13,8 kWh. Tento model bude nabízen s pohonem všech kol a nejvyšším celkovým výkonem 265 k.

SUV ujede na jedno nabití akumulátorů až 58 km (dle metodiky WLTP) s výhradně elektrickým pohonem. Ve městě se dojezd modelu SANTA FE Plug-in Hybrid prodlouží dokonce až na 69 km (dle WLTP). Pro cestování na delší vzdálenosti je samozřejmě v záloze zážehový motor.

V běžném provozu s využíváním elektromotoru i spalovacího motoru má SANTA FE Plug-in Hybrid emise CO2 pouhých 37 g/km (dle WLTP), a řadí se tak mezi nejhospodárnější vozy ve svém segmentu. 

Nízké emise CO2 navíc opravňují české zákazníky k získání registračních značek elektrického vozidla „EL“, které je zbavují povinnosti platit za použití českých dálnic a rychlostních silnic a také umožňují bezplatné parkování na modrých a fialových zónách v Praze. Nové SANTA FE Plug-in Hybrid s výkonem 265 koní a pohonem všech kol je na českém trhu k dispozici od 1 249 990 Kč.

Mohlo by vás zajímat

Reklama