Plně elektrické SUV značky Škoda přijíždí i ve sportovním provedení

 
Další 4 fotografie v galerii
Standardně dodávaný sportovní podvozek má upravené tlumiče a odpružení / Škoda Auto
Nové plně elektrické SUV značky Škoda přichází ve sportovní verzi Sportline, jejíž vzhled charakterizuje mnoho černě lakovaných prvků a velká kola.

Snížený sportovní podvozek umožňuje dynamičtější jízdu. Dekorační lišty v dekoru Carbon, tříramenný sportovní multifunkční volant a sportovní přední sedadla s integrovanou hlavovou opěrkou dodávají interiéru sportovní vzhled.

Varianta Sportline nabídne tři různé úrovně výkonu. ENYAQ Sportline iV 60 o výkonu 132 kW má pohon zadních kol stejně jako Sportline iV 80, který disponuje výkonem 150 kW. ENYAQ Sportline iV 80x o výkonu 195 kW má dva elektromotory a pohon všech kol.

Standardně dodávaný sportovní podvozek má upravené tlumiče a odpružení. Přední náprava je snížena o 15 mm, zadní náprava pak o 10 mm. Sportovní vzhled vozu dále podtrhují přední a zadní nárazník, které jsou lakované v barvě karoserie stejně jako boční prahy.

S pohonem zadních nebo všech kol má elektrické SUV za všech podmínek dobrou trakci a přenáší sílu elektrického pohonu na silnici. V případě elektromobilu je maximální točivý moment elektromotoru dostupný ihned po sešlápnutí akceleračního pedálu.

Nízké těžiště vozu díky baterii umístěné v podlaze mezi nápravami zlepšuje dynamické vlastnosti a ovladatelnost. Díky specifickému nastavení podvozku nabízí Škoda ENYAQ Sportline iV ještě sportovnější jízdu s minimálními bočními náklony při rychlém průjezdu zatáčkou a agilnímu ovládání vozu přispívá rovněž standardně dodávané progresivní řízení.

Mohlo by vás zajímat

Reklama