Čistě elektrická Kia EV9 je velkým rodinným SUV s futuristickým exteriérem

 
Další 1 fotografie v galerii
EV9, postavená na podvozkové platformě E-GMP pro elektromobily, přináší dlouhý rozvor, nízkou okenní čáru a zcela plochou podlahu / KIA
Značka Kia odhalila kompletní podobu exteriéru a interiéru svého nejnovějšího a největšího elektromobilu EV9. První čistě elektrická vlajková loď značky se třemi řadami sedadel, je stěžejním krokem v rámci proměny značky Kia v poskytovatele řešení trvale udržitelné mobility.

Z přední partie EV9 dýchá klidný naturel s jednoduchostí ostře řezaných křivek. ‚Digitální tygří maska‘ EV9, zde akcentovaná ‚digitální optickou signaturou‘ a vertikálními světlomety, zprostředkovává dle webu KIA vizionářský a futuristický vzhled celého vozu.

Součástí digitální tygří masky jsou dva shluky malých světelných zdrojů ve tvaru kostek ledu, zasazené vedle světlometů po obou stranách karoserie.

LED světla denního svícení EV9 v podobě ‚hvězdné mapy‘ mají výraznou originální podobu s rafinovanou animovanou optickou signaturou, která bude typickým znakem digitální tygří masky Kia budoucích elektromobilu značky.

Boční profil EV9, postavený na mnohoúhelníkovém designovém jazyku, spojuje nefalšovanou identitu robustního SUV s dobrou aerodynamikou. Do trupu karoserie jsou začleněny dynamické trojúhelníkové konstrukce a nápadně vytažené podběhy kol, které sjednocují mnohoúhelníkové prvky do soudržné struktury zprostředkující rozhodný vzhled. Pocit hladkého obtékání vzduchu a vysoké aerodynamické účinnosti zvýrazňují zapuštěné kliky dveří a zkosená linie střechy na zádi vozu.

Jednoduché a čisté křivky výklopné zádě elegantně zdobí štíhlá zadní světla, sladěná s předními světlomety EV9. Kia EV9, postavená na podvozkové platformě E-GMP (Electric Global Modular Platform) pro elektromobily, přináší dlouhý rozvor, nízkou okenní čáru a zcela plochou podlahu, čímž vznikl velkorysý prostor pro celou posádku ve třech řadách sedadel, která zde může pohodlně trávit čas v prostředí připomínajícím luxusní salonek.

Kia vyslechla názory uživatelů z řad rodin a vyhodnotila možnosti uspořádání sedadel a další výbavu, aby EV9 (nabízené v provedení se šesti nebo sedmi sedadly) zprostředkovalo všem cestujícím dostatek místa, pohodlí a příjemných zážitků, aniž by byla veškerá pozornost soustředěna na potřeby řidiče.

Cestující v prvních dvou řadách EV9 mohou naráz sklopit sedadla a pohodlně odpočívat po dobu dobíjení. Sedadla druhé řady lze snadno otočit o 180 stupňů, aby cestující mohli snáze komunikovat s pasažéry ve třetí řadě sedadel. Cestující v poslední řadě dále mají k dispozici držáky nápojů a dobíjecí místa pro mobilní zařízení.

EV9 v rámci prostorné, lehké a vzdušné kabiny zhmotňuje elegantně jednoduchou prémiovou kvalitu a mimořádně intuitivní design. ‚Plovoucí‘ panoramatická přístrojová deska je protažena od volantu až doprostřed vozidla. Digitální svět vylepšují dvě dotykové obrazovky o velikosti 12,3" spojené s jedním 5" segmentovým displejem pro hladké ovládání všech funkcí vozidla s minimem fyzických tlačítek.

Součástí středového panelu je řada úložných prostor včetně prostorné schránky v základně středového panelu. K celkové kultivovanosti kabiny přispívá i provedení dvířek středového panelu.

Pohlcující zážitky na palubě EV9 zaručuje rozšířená obrazovka systému AVNT (audiovizuální funkce, navigace a telematika) s jemnou grafikou. Přes obrazovku pak cestující mohou zcela hladce komunikovat s okolním digitálním světem. Pod displejem AVNT je uskupení skrytých dotykových tlačítek pro funkci Start/Stop a ovládání AVNT i funkcí klimatizace.

Zdroj: KIA

Mohlo by vás zajímat

Reklama