Bezpečnější jízda s head-up displejem na přilbě pro motorkáře

Head-up displej se ovládá prostřednictvím speciální aplikace / Tilsberk
Nově vyvinutý head-up displej promítá na hledí přilby motocyklisty důležité informace včetně rychlostních limitů, aktuální rychlosti, nadcházejících zatáček, doby jízdy a ujeté vzdálenosti.

Zařízení, které vyvinula značka společnosti Digades (Tilsberk), lze připojit k telefonu přes Bluetooth a jeho baterie vydrží dle webu výrobce až 12 hodin.

Systém také podporuje import tras prostřednictvím souborů GPX nebo přímé připojení k aplikaci calimoto. Zařízení využívá také mapy TomTom a nabízí personalizované trasy a podrobnou navigaci v kompaktním formátu.

Na vývoji novinky se podílela také společnost Sygic prostřednictvím svého mobilního SDK (Software Development Kit). Společnost Digades využila technologii Sygic k zefektivnění procesu vývoje a k vytvoření produktu, který splňuje specifické potřeby motorkářů. 

Head-up displej Tilsberk lze ovládat prostřednictvím speciální aplikace, kde si uživatel může přizpůsobit zobrazení, zahájit trasu a přistupovat k dalším funkcím. Motocyklisté si mohou vybrat z různých modulů podle svého zamýšleného použití a preferencí.

Při vývoji head-up displeje pro motocykly bylo třeba vyřešit několik problémů. Jedním z klíčových aspektů bylo zajistit, aby zařízení bylo dostatečně kompaktní pro montáž na motocyklovou přilbu a zároveň dostatečně odolné, aby odolalo různým povětrnostním podmínkám a vibracím. 

Dalším důležitým aspektem byla energeticky úsporná konstrukce, která zajišťuje, že baterie přístroje vydrží na cestách celý den. Kromě toho vývojáři v zájmu upřednostnění bezpečnosti a minimalizace rozptylování jezdce záměrně snížili množství zobrazovaných informací a soustředili se pouze na ty nejdůležitější údaje.

Navzdory těmto výzvám se po více než 7000 hodinách vývoje výsledný head-up displej Tilsberk stal kompaktním a spolehlivým zařízením, které jezdcům nabízí důležité informace v reálném čase a umožňuje jim soustředit se na cestu a užívat si bezpečnější a příjemnější jízdu.

Zdroj: Tilsberk, Sygic

Mohlo by vás zajímat

Reklama