Novinka v ČR: Zahrajte si geo-lokační hru s rozšířenou realitou

 
Další 1 fotografie v galerii
V posledních 5 letech vzniklo v České republice cca 200 únikových místností / QuestWorld
Únikové hry jsou v poslední době stále populárnější a nyní přichází z Německa první geo-lokační hra s rozšířenou realitou. Čím je tento druh únikovky zajímavý?

Nový koncept geo-lokačních her kombinuje rozšířenou realitu zasazenou do reálného světa. Hráčům je ke hře poskytnut iPad s nainstalovanou aplikací a navíc brašna, ve které najdou gadgety potřebné pro dokončení mise.

Milovníci her se už nemusí zavírat jen do uzavřených únikových místností nebo sedět před obrazovkou počítače.

Už to skutečně vypadá, že únikové hry jsou fenoménem poslední doby. Odhaduje se, že v posledních 5 letech vzniklo v České republice kolem 200 únikových místností, tzv. escape rooms nebo exit games.

Principem je, že jste zavřeni do jedné nebo několika místností a musíte uniknout ve stanoveném čase vyřešením série úkolů, hádanek a šifer. Často jsou únikové místnosti připravené tematicky, např. dle knížek, historických událostí nebo oblíbených filmů.

Konkrétně jde o hry QuestWorld, v nichž používáte herní aplikaci, která vám dává úkoly a sleduje vaši polohu. V České republice je mnoho her, které fungují na podobném principu.

V hrách QuestWorld je ale chytře zabudována tzv. augmented reality, díky které si připadáte, že trezor nebo pirátská truhla je přímo před vámi. S objekty můžete interagovat a truhlu nebo trezor otevřít a pokračovat v hraní. K tomu máte ještě brašnu a v ní různé vychytávky jako třeba populární kryptex, který lidé znají z filmu Šifra mistra Leonarda.

Mohlo by vás zajímat

Reklama