Platforma pro předpověď počasí ukazuje nově interaktivní snímky z družic

Windy.com kombinuje satelitní snímky z družic různých světových organizací / Windy.com
Windy.com, platforma pro předpověď počasí nově přidala interaktivní animované satelitní snímky pro celý svět. Nejen meteorologové si teď mohou prohlížet satelitní snímky celého světa v jednom unikátním kompozitu.

Extrémní počasí ovlivňuje životy každého z nás stále častěji. Proto jsou nástroje na předpověď počasí a pozorování s tím spojených jevů tak důležité.

Srozumitelná interpretace předpovědi, tedy to, jak snadno předpovědi porozumí i neprofesionálové, hraje klíčovou roli při záchraně lidských životů a předcházení škod na majetku. 

Aplikace českých vývojářů Windy.com zařazuje do svého portfolia další užitečný nástroj, interaktivní animovanou satelitní mapu. Na satelitních snímcích můžete sledovat aktuální vývoj oblačnosti. Lidé dostávají možnost rozpoznat vznikající bouři ještě dříve než se vůbec začne blýskat a pršet. 

Díky globálnímu pokrytí je možno sledovat pohyb oblačných útvarů i nad oceány a monitorovat tak aktuální pohyb hurikánů a tajfunů. Windy.com mění satelitní snímky doslova na přenos v reálném čase, který můžete sledovat na libovolném zařízení. 

Windy.com kombinuje satelitní snímky z družic světových organizací jako EUMETSAT, NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration z USA) a JMA (Japan Meteorological Agency). 

Pro oblast Evropy jsou snímky z EUMETSATu dostupné dokonce v 5 minutových intervalech ve viditelném RGB spektru, Infrared a Infrared+. V Evropě má RGB kompozit rozlišení téměř 1 km. Pro oblast Afriky a Atlantského oceánu jsou snímky dostupné po 15 minutách.

Snímky z NOAA a JMA jsou dostupné po 10 minutách. Na Windy.com si můžete prohlédnout výsledný kompozit pro posledních až 12 hodin.

Mohlo by vás zajímat

Reklama