Speciální řídící systém umožňuje rozsvěcet i ovládat žaluzie jedním prstem

 
Další 1 fotografie v galerii
Systém poskytuje vzdálené monitorování kontrolující vlastní výkon a spotřebu energie / Litecom
Moderní řídící systémy zvyšují komfort působení osvětlovací soustavy a přinášejí významné úspory ve spotřebě elektrické energie.

Osvětlení, které samo kopíruje denní rytmus člověka, se synchronizuje s žaluziemi pro maximální využití denního světla a nabízí několik režimů od pracovního, přes schůzku po psaní.

Vše lze ovládat klasickým vypínačem či prstem přímo z tabletu nebo mobilního telefonu pomocí jednoduchého uživatelského rozhrání. Systém osvětlení Litecom od Zumtobel splňuje všechny výše zmíněné parametry.

Litecom poskytuje nejen vhodné světlo díky inteligentnímu ovládání, ale jeho digitální rozhraní shromažďuje data, která mohou odpovědět na spoustu dalších (někdy překvapivých) otázek týkající se například obsazenosti zasedacích místností či jejich způsobu užívání. 

Systém nabízí velké množství aplikací od scénářů osvětlení podmíněné časem či činností, přes ochranou funkci proti nepřízni počasí (např. okna se automaticky zavřou a žaluzie nastaví do ochranné polohy), po osvětlení reagující na pohyb v místnosti.

I přes široké spektrum funkcí není potřeba míst server nebo jinou IT infrastrukturu, řídící jednotka je umístěná v rozvaděči a je srdcem každého systému Litecom. Připojením dvou nebo více ovladačů do sítě snadno vytvoříte distribuovaný systém, který nepotřebuje žádné další moduly a poskytuje webový přístup pro ovládání a údržbu.

Ovladač lze také propojit s široce používaným standardem datového komunikačního protokolu BACnet pro sítě automatizace a správy budov. Pomocí BACnet lze snadno standardizovat komunikaci mezi systémy různých výrobců, což jim umožňuje sdílet data a spolupracovat.

Systém také poskytuje vzdálené monitorování kontrolující vlastní výkon a spotřebu energie. Sledovat lze nejen výkon každého svítidla, ale i celkovou spotřebu energie jednotlivých částí systému.

Mohlo by vás zajímat

Reklama