Nový Au-tomat na pražském Smíchově je prvním automatem na zlato

Zlato se stává i pro širokou veřejnost bezpečným investičním nástrojem / Pixabay
Na českém trhu začala fungovat nová služba Gold.plus, která vedle aplikace pro obchodování s digitalizovaným fyzickým zlatem spustila i první Au-tomat na zlaté slitky. Je umístěný v pražském OC Smíchov.

Au-tomat prodává zlaté slitky o hmotnosti jednoho či deseti gramů nebo jedné troyské unce. Prodej probíhá podle aktuálního kurzu.

„Nový Au-tomat je unikátní prodejní automat na zlato, který nemá ve světě obdoby. Několik obchodníků po světě se o něco podobného pokoušelo, například v Dubaji, ale nikdy nedosáhli našich technologických kvalit a uživatelského komfortu,“ uvedl ředitel Gold.plus Martin Stránský s tím, že Gold.plus bude Au-tomaty dále rozšiřovat.

V rámci nové aplikace Gold.plus si uživatelé budou moci spravovat svá zlatá aktiva v mobilu a zároveň si drahý kov nechat poslat poštou.

Zlato se stává i pro širokou veřejnost atraktivním, a přitom bezpečným investičním nástrojem. Jeho cena setrvale roste. Jen loni se zvýšila o 25 procent a v současnosti se pohybuje okolo 1900 USD za troyskou unci, tedy jen 160 USD pod loňským historickým maximem.

Mohlo by vás zajímat

Reklama