Výkonná 18voltová akumulátorová sponkovačka pro kutily

Dvoustupňový přítlačný a uvolňovací mechanismus zajišťuje kontrolovanou práci / Bosch
Akumulátorová sponkovačka je oblíbené univerzální nářadí, které kutilům umožňuje rychle a spolehlivě spojovat různé materiály, aniž by k tomu potřebovali jiné nářadí.

S novou sponkovačkou UniversalTacker 18V-14 přichází dle webu výrobce praktická možnost akumulátorového nastřelování sponek o délce až 14 mm.

UniversalTacker 18V-14 umožňuje pohodlnou a různorodou práci. Kutilové používají nářadí k upevnění tenkých, měkkých materiálů, jako je střešní lepenka, fólie, papír, izolační materiál, kůže, tkaniny a čalounění nábytku na měkké i tvrdé dřevo. Lze použít jemné drátěné sponky nebo malé hřebíky.

Pomocí otočného knoflíku uživatelé nastavují rázovou sílu podle tvrdosti dřeva a požadované hloubky zaražení. Bez ohledu na stav nabití akumulátoru pracuje UniversalTacker 18V-14 stejně výkonně a s maximální výdrží. To zaručuje optimální koordinace všech příslušných komponent, jako je motor a převodovka, v kombinaci s inteligentní řídicí elektronikou, tzv. technologií Syneon.

Obložení čel postelí, nové čalounění nábytku nebo utěsnění střech lepenkou lze provést ručně snadno a rovnoměrně. Uživatelé jsou zcela flexibilní, protože akumulátorový provoz umožňuje použití nářadí i tam, kde není připojení k elektrické síti.

Dvoustupňová pojistka pro přesnou a bezpečnou práci

Dvoustupňový přítlačný a uvolňovací mechanismus zajišťuje kontrolovanou práci. Pouze pokud je hrot sponkovačky přitlačen k obrobku, lze stisknutím spínače umístit sponku nebo hřebík. Tím se zabrání náhodnému spuštění. Uživatelé aktivují uvolnění kontaktů podržením spínače. Při každém dalším přiložení sponkovacího hrotu sponkovačka automaticky nastaví další sponku. Akumulátorová sponkovačka zvládne až 30 úderů za minutu. Domácí kutilové mohou na první pohled zjistit, zda jsou ve sponkovačce ještě sponky, a to pohledem na prohlubně na spodním okraji sponkovačky.

Příslušenství s dvojí funkcí

Připojením praktického příslušenství do výřezů lze sponkovačku UniversalTacker 18V-14 rozšířit o dvě chytré funkce: Samostatně prodávaný nástavec přemění přístroj na sešívačku, která dokáže sešít až 80 listů papíru.

Nástavec zároveň slouží jako distanční prvek, který zajišťuje rovnoměrnou vzdálenost svorek od okraje materiálu. Velikost mezery – od jednoho do jedenácti centimetrů – se v daném případě řídí použitým vybráním. Kombinace sešívačky a distančního mezikusu je na trhu zatím unikátní. V sortimentu příslušenství Bosch je k dispozici další příslušenství, jako jsou sponky z jemného drátu typu 53 o průměru 6 až 14 mm a hřebíky typu 48.

Zdroj: Bosch

Mohlo by vás zajímat

Reklama