Robotický vysavač Tapo RV30 Plus s navigačním systémem LiDAR funguje spolehlivě

 
Další 1 fotografie v galerii
Výhodou modelu je dostatečně velká kapacita baterie / Marek Kuřina
Od robotického vysavače očekáváte, že uklidí do čista přesně tam, kde chcete, a v době, kterou si nastavíte, a že se nikde během práce nezasekne. Nový Tapo RV30 Plus se navíc sám vyprázdní do svého odpadkového koše, takže prach a nečistoty zůstanou mimo dohled klidně až 70 dní.

V redakci jsme vyzkoušeli, jak funguje nový robotický vysavač Tapo RV30 Plus, který umí nejenom zametat, ale také určenou plochu setřít mokrým hadrem. Rovnou na začátku můžeme prozradit, že po dobu našeho testování nás model nikdy nezklamal, fungoval skutečně spolehlivě (pouze na jednom koberci s delším chlupem se jednou trochu zasekl).

Zaujal nás zejména tichý provoz vysavače (je skutečně tišší než například mikrovlnka), takže nás robot vůbec nerušil při práci v redakci, navíc lze pomocí mobilní aplikace jednoduše nastavit tzv. zakázané zóny, probíhající redakční porada se tak nemusela konat za zavřenými dveřmi.

Nastavení systému na našem iPhonu proběhlo za pár minut a pak jsme již vyslali Tapo do práce. Kromě toho můžete model ovládat i hlasem (model stačí spárovat s Amazon Alexa nebo Google Assistant).

Co se týká nízké hlučnosti, tak jediné překvapení jsme zaznamenali, když se Tapo jelo "vyprázdnit" do svého koše. Toto přesypání nepořádku proběhne sice za pár sekund (a pod velkým tlakem), ovšem za docela nečekaného rámusu, který vás může překvapit. Proto doporučujeme nastavit vyprazdňování na nějakou určitou hodinu a zejména se vyhnout nočním hodinám, případně si to můžete nastavit na ráno jako budíček. 

Díky zabudovanému navigačnímu systému LiDAR se model pohyboval po prostoru naprosto bez problémů, vyhýbal se zlehka různým překážkám (nepadal ani ze schodů) a spolehlivě dodržoval zmíněné "zakázané zóny". Jak jsme již na začátku upozornili, model Tapo RV30 Plus je vlastně takovou praktickou kombinací robotického vysavače a mopu, takže zvládne (pokud nalijete do 300ml nádrže vodu) vytřít i podlahu a odstranit méně zaschlou špínu.

Další výhodou modelu je i dostatečně velká kapacita baterie, podle výrobce vydrží až 5 hodin nepřetržitého úklidu celého domu na plné nabití, což se nám nepodařilo ověřit (takto dlouho jsme nepotřebovali uklízet), ale Tapo si tak poradí i s velkými plochami. A kdyby náhodou došla robotovi "šťáva", tak se automaticky vrátí do nabíjecí stanice a poté naváže přesně tam, kde skončil.

Praktická je také přítomnost dětského zámku, který zabraňuje dětem manipulaci s vysavačem. Tapo RV30 Plus se prodává na tuzemském trhu za cca 11.900 Kč. Více se o modelu dočtete na webu výrobce.

Zdroj: Autorský článek 

Mohlo by vás zajímat

Reklama