Nový OnePlus 9 Pro s fotoaparátem Hasselblad nabijete na 100 % za pouhých 29 minut

 
Další 2 fotografie v galerii
Novinka nabízí vyšší rychlosti ostření a čtyřikrát více barevných informací pro vyšší přesnost barev / OnePlus
Řada OnePlus 9 představuje největší skok vpřed v kvalitě fotoaparátů OnePlus, kterého bylo dosaženo díky započatému partnerství s legendárním profesionálním výrobcem fotoaparátů Hasselblad.

Barevné podání je pravděpodobně tím nejdůležitějším faktorem, který určuje kvalitu mobilní fotografie. Nyní OnePlus poprvé přinesl barevný výkon Hasselblad na telefon.

Nové chytré telefony OnePlus 9 a 9 Pro využívají nový standard OnePlus pro kalibraci barev – Natural Color Calibration with Hasselblad – pro získání fotografií s přesnějšími a přirozeněji vypadajícími barvami. Toto nové barevné řešení je prvním velkým výsledkem partnerství mezi OnePlus a Hasselblad.

Hlavní fotoaparát OnePlus 9 Pro s rozlišením 48 MP je vybaven senzorem IMX789 se snímačem 1/1,4” od Sony. K dispozici jsou technologie jako 2×2 OCL (“on-chip lens”), 12bitový RAW formát, duální nativní ISO a DOL-HDR.

Model tak nabízí podle údajů výrobce vyšší rychlosti ostření, čtyřikrát více barevných informací pro vyšší přesnost barev, čistší denní a noční snímky a nižší rozmazání pohybu ve videích. Zabudovaný širokoúhlý objektiv umožňuje pořizovat kvalitní makro fotografie se schopností zaostřit na 4 cm od objektu. Teleobjektiv s rozlišením 8MP na OnePlus 9 Pro nabízí 3.3x (77 mm) zoom s optickou stabilizací pro snížení rozmazání, maximálně pak 30x přiblížení při využití digitálního zoomu. 

Displej modelu OnePlus 9 Pro disponuje technologií nízkoteplotních polykrystalických oxidů (LTPO), nejpokročilejší technologií backplane používanou u OLED displejů a rychlou dotykovou odezvu, důležitou zejména pro hraní her. Technologie LTPO umožňuje displeji OnePlus 9 Pro automaticky upravovat obnovovací frekvenci ze 120 Hz dolů až na 1 Hz tak, aby odpovídala okamžitým potřebám a vedla tak k výrazně nižší spotřebě energie. Technologie Hyper Touch poskytuje mnohem rychlejší dobu odezvy při hraní určitých her zvýšením rychlosti synchronizace mezi procesorem a displejem na 360 Hz, která je až 6x rychlejší než dříve.

Displej OnePlus 9 Pro získal od DisplayMate hodnocení A+, nabízí QHD+, jas až 1 300 nitů, nativní barevnou hloubku 10 bitů, E4 emitující materiál, HDR10+, MEMC, automatické nastavení teploty barev, snímání předního a zadního okolního světla. Díky technologii 5G poskytuje mobilní platforma Qualcomm Snapdragon 888 dostatečnou rychlost a výkon. Díky o 25 % vyššímu výkonu procesoru, o 35 % rychlejšímu vykreslování grafiky a 5nm technologii vykazuje Qualcomm Snapdragon 888 významnou úsporu energie, a tedy i delší provoz na jedno nabití.

Připojení 5G je postaveno na systému X60 5G Modem-RF. X60 je třetí generací 5G řešení, a je současně první na světě založenou na 5nm architektuře. Poskytuje vyšší mobilní rychlosti 5G sítě s nízkou latencí a s využitím agregace 5G napříč FDD a TDD. X60 má nižší spotřebu energie a méně se zahřívá, což vede jak ke zvýšení výkonu, tak i k prodloužení životnosti baterie OnePlus 9 Pro. OnePlus 9 Pro přichází s LPDDR5 pamětí RAM a úložištěm UFS 3.1. Nejnovější LPDDR5 RAM paměť je 1,5x rychlejší než předchozí LPDDR4X a nabízí rychlost až 6400 Mbps. 

Za zmínku stojí také nabíjení Warp Charge 65T, které zajistí nabití pro celodenní používání za pouhých 15 minut a dokáže mobil nabít z 1 na 100 % za pouhých 29 minut. OnePlus 9 Pro dosahuje těchto rychlostí pomocí baterie o kapacitě 4.500 mAh s vylepšenou konstrukcí zdvojených článků, která snižuje vnitřní odpor a zahřívání během nabíjení. To umožňuje OnePlus 9 Pro nabíjet se vyšším výkonem po delší dobu.

Telefony OnePlus 9 a OnePlus 9 Pro budou v České republice v prodeji od čtvrtka 1. dubna 2021, a to model OnePlus 9 Pro (128 GB) za 24 299 Kč, model OnePlus 9 (128 GB) pak za 19 299 Kč.

Mohlo by vás zajímat

Reklama