Cenově dostupný smartphone A79 5G s 50MPix fotoaparátem a rychlým 33W dobíjením

Tenké tělo smartphonu, který má necelých 8 milimetrů, propojuje jemný kovový rámeček / OPPO
Na předvánoční český trh dorazil zajímavý nový smartphone A79 5G značky OPPO. Novinka má 50MPix fotoaparát s funkcemi na retušování portrétních snímků podporovanými technologií umělé inteligence a dále například akumulátor s dlouhou výdrží, kterému lze rychle doplnit energii pomocí 33 W dobíjení.

Smartphone OPPO A79 5G má hlavní fotoaparát s rozlišením 50 MPix, doplněný 2MPix snímačem pro dostatečný bokeh efekt portrétních snímků. K dispozici je dle webu výrobce i sada funkcí na vylepšení a kreativní úpravy fotek podporovaných technologií umělé inteligence.

Patří k nim například AI Portrait Retouching na pořizování dokonalých portrétů nebo Ultra Night Mode na focení i za úplné tmy. Pro selfie snímky je k dispozici přední fotoaparát s rozlišením 8 MPix a funkcí HDR.

Displej telefonu s úhlopříčkou 6,72 palce má FHD+ rozlišení (1 080 × 2 400 bodů), 90Hz obnovovací frekvenci a jas na úrovni 680 nitů a 100% pokrytí barevného prostoru DCI-P3.

Zábavu se smartphonem A79 5G podporují i dva stereofonní reproduktory s bohatým zvukem s prostorovým efektem. Díky režimu Ultra Volume mohou uživatelé také zvýšit hlasitost reproduktorů až na 300 % a sluchátek na 200 % pro silný zvuk i ve velmi hlučném prostředí.

Základem smartphonu A79 5G je výkonná platforma MediaTek Dimensity 6020 s osmi procesorovými jádry a podporou všech frekvencí potřebných pro využívání nových sítí 5G. Model kombinuje 4 GB operační paměti se 128GB úložištěm pro data a technologií OPPO RAM Expansion, která může v případě potřeby navýšit kapacitu paměti RAM a podpořit tak plynulejší práci s více aplikacemi současně.

Baterie s kapacitou 5 000 mAh a inteligentní řízení spotřeby poskytuje smartphonu A79 5G dostatek energie až na 26 hodin hovorů a 14 hodin sledování videa. Díky technologii rychlého dobíjení SUPERVOOC s výkonem 33 wattů se telefon už za 5 minut dobije na další 2,6 hodiny hovorů a za 30 minut je baterie smartphonu dobitá na 51 %.

Tenké tělo smartphonu, který má necelých 8 milimetrů, propojuje jemný kovový rámeček. Na českém trhu bude OPPO A79 5G dostupný ve variantě "Zářivá zelená" a "Temná černá". Matná povrchová úprava není náchylná na ulpívání otisků prstů a telefon je odolný proti stříkající vodě dle certifikace IPX4. Smartphone OPPO A79 5G je na českém trhu v prodeji již od 1. prosince 2023, a to za 6 690 Kč.

 Zdroj: OPPO

Mohlo by vás zajímat

Reklama