Smartphone Xperia 10 VI s předními stereofonními reproduktory a dvoudenní výdrží baterie

Model je vybaven mobilní platformou Snapdragon 6 Gen 1 / Sony
Novinka značky Sony má lehké tělo a je navržena pro pohodlné a snadné ovládání jednou rukou. Může se pochlubit voděodolným displejem s použitím skla Corning Gorilla Glass Victus, které umožňuje dlouhodobé bezproblémové používání a zajišťuje vysokou odolnost.

Model Xperia 10 VI je vybaven novou aplikací „Video Creator“, která umožňuje snadné a rychlé natáčení a úpravu videa. Přední stereofonní reproduktory byly oproti předchozímu modelu vylepšeny a nabídnou větší hlasitost i širší dynamický rozsah. Poskytují dle webu výrobce vylepšený výkon basů a výšek pro čistší zvuk.

Xperia 10 VI je vybavena velkokapacitní baterií s výdrží, která přesahuje běžné každodenní potřeby při sledování, poslechu a zachycování obsahu a lehkým a kompaktním designem s hmotností pouhých 164 gramů.

Baterie smartphonu Xperia 10 VI vydrží v dobrém stavu po dobu tří let díky technologiím nabíjení od společnosti Sony, které byly navrženy tak, aby zachovávaly dobrou kondici baterie po dlouhou dobu. Funkce Battery Care zabraňuje jejímu přebíjení, zatímco funkce  Xperia Adaptive Charging nepřetržitě monitoruje proces nabíjení telefonu, aby nedocházelo ke zbytečnému zatěžování baterie. Nově se zvýšila také rychlost nabíjení baterie.

Tělo je 155 mm dlouhé a 68 mm široké, takže se  smartphone snadno ovládá. Na zadním panelu je použit matný, mléčně bílý poloprůhledný materiál z pryskyřice, který je příjemný na dotyk. Kromě toho, že novinka splňuje normu IP65/68 pro vodotěsnost a prachotěsnost, bylo pro displej použito sklo Corning Gorilla Glass Victus, které je vysoce odolné proti pádu a poškrábání, což zvyšuje odolnost a umožňuje bezstarostný zážitek.

Model je vybaven mobilní platformou Snapdragon 6 Gen 1. Vylepšený výkon čipové sady a optimalizace spotřeby energie baterie snižují spotřebu energie a zlepšují dobu nepřetržitého přehrávání videa, která se oproti předchozímu modelu prodloužila přibližně o 10 %.

Dva objektivy hlavního fotoaparátu nabízejí hned tři ohniskové vzdálenosti (16 mm, 26 mm, 52 mm). K dispozici je ekvivalent 2x optického zoomu, můžete si tak objekt přiblížit, aniž byste se museli obávat zhoršení kvality obrazu.

Fotoaparát je také vybaven funkcí barevných efektů, která umožňuje pořizovat snímky s využitím výběru přednastavených barevných možností, takže není třeba nic upravovat a lze je rovnou nahrávat na sociální sítě.

Optická stabilizace obrazu (OIS) se neomezuje pouze na fotografování, ale je stejně účinná i při natáčení videí a je k dispozici u širokoúhlého 26mm i 52mm objektivu. Při pořizování videozáznamů v pohybu zaručuje technologie Optical SteadyShot ostré a stabilní výsledky.

Nová Xperia 10 VI bude k dispozici v modré, černé a bílé barvě od poloviny června 2024 za doporučenou cenu 9 990 Kč.

Zdroj: Sony

Mohlo by vás zajímat

Reklama