Dvoupásmový gigabitový router Mercusys MR70X staví na Wi-Fi 6

Router nabízí i kabelové připojení v gigabitových rychlostech / Mercusys
Nový router Mercusys MR70X umožňuje vytvořit stabilní bezdrátovou Wi-Fi síť s rychlostí až 1,8 Gbit/s a vychutnat si tak domácí zábavu bez jakýchkoliv zpoždění.

Uvedená rychlost je rozdělena do dvou frekvenčních pásem, přičemž obě mohou fungovat souběžně. Pro pásmo 2,4 GHz, které je určeno pro méně náročné on-line aktivity typu běžného surfování na webu, je dle údajů výrobce z této rychlosti vyhrazeno 574 Mbit/s, pro 5GHz pásmo, určeného ke streamování videa nebo hraní on-line her, pak zbývajících 1 201 Mbit/s.

Díky čtveřici externích antén s vysokým ziskem a technologii Beamforming (modelování paprsku) je posílena stabilita připojení v celé domácnosti. Silný bezdrátový signál Wi-Fi tak nově naleznete v každém koutě.

Vyšší efektivitu připojení si pak berou na starosti technologie MU-MIMO a OFDMA, které routeru MR70X umožňují komunikovat s větším množstvím koncových zařízení najednou bez kompromisů v rychlosti a stabilitě.

Propustnost Wi-Fi sítě pro jednotlivá zařízení je tak až čtyřikrát vyšší ve srovnání s přechozími technologiemi.

Využijte i připojení po kabelu

Router Mercusys MR70X navíc nabízí i kabelové připojení v gigabitových rychlostech díky plně gigabitovým portům pro koncová zařízení, jež není výhodné připojovat bezdrátově. Gigabitové porty můžete využít třeba pro připojení stolních počítačů, IPTV, externích úložišť nebo herních konzolí. K dispozici je i režim přístupového bodu (AP), díky kterému můžete rozšířit kabelovou síť pomocí bezdrátové sítě.

Snadné nastavení i správa domácí sítě

Veškeré nastavení probíhá skrze mobilní aplikaci Mercusys v češtině a slovenštině nebo přes intuitivní webové rozhraní, které umožňuje například komplexní konfiguraci domácí bezdrátové sítě během několika minut. Žádná složitá konfigurace není potřeba. Co se týče správy sítě, potom je samozřejmě k dispozici rodičovská kontrola, ale také možnost vytvoření samostatné sítě pro hosty nebo technologie řízení síťového provozu QoS (Quality of Service). Ta dokáže upřednostnit zvolená zařízení a zvýšit rychlost jejich připojení.

Šifrování zvyšuje bezpečnost

Router Mercusys MR70X podporuje nejnovější šifrovací standard WPA3, který poskytuje vylepšenou ochranu celé Wi-Fi sítě a dokáže koncová zařízení a soukromá data efektivněji chránit před tzv. brute-force útoky (útoky hrubou silou). 128bitové šifrování je považováno za logicky neprolomitelné a vytváří efektivní ochranu proti bezpečnostním hrozbám a narušitelům.

Zdroj: Mercusys, Wi-Fi Alliance

Mohlo by vás zajímat

Reklama