Zenbook DUO je prvním 14palcovým notebookem na světě se dvěma dotykovými OLED displeji

Novinku lze používat v orientaci na výšku nebo na šířku / ASUS
ASUS uvedl na český trh Zenbook DUO UX8406, první přenosný notebook na světě vybavený dvěma 14palcovými dotykovými OLED displeji s rozlišením 3K a obnovovací frekvencí 120 Hz.

Toto nové zařízení s odnímatelnou Bluetooth klávesnicí ASUS ErgoSense plné velikosti a touchpadem přepisuje standardy všestrannosti na cestách. Díky certifikaci Intel Evo Edition kombinuje dle webu výrobce Zenbook DUO všestrannost multitaskingu s vysokou mobilitou v lehkém těle o hmotnosti 1,35 kg.

Dva plnohodnotné displeje ASUS Lumina OLED s poměrem stran 16:10, rozlišením 3K a obnovovací frekvencí 120 Hz jsou spojeny pomocí pantů s rozsahem 180°, které rozšiřují obrazovou plochu až na 19,8 palců.

Novinku lze používat v orientaci na výšku či šířku v řadě univerzálních uživatelských režimů – notebook, dvě obrazovky, desktop nebo sdílení – za pomoci intuitivního softwaru ASUS ScreenXpert. Dobíjecí klávesnici lze odpojit, aby bylo možné využívat celou obrazovou plochu, nebo ji umístit na spodní displej a používat zařízení jako běžný notebook.

Zenbook DUO zvyšuje produktivitu a zábavu po celý den díky procesoru až Intel Core Ultra 9 s integrovanou jednotkou NPU (Neural Processing Unit) pro AI akceleraci, až 32 GB paměti LPDDR5x, až 2 TB PCIe 4.0 SSD, 75Wh baterii s dlouhou životností a zvukovému systému Dolby Atmos s certifikací Harman Kardon.

Zenbook DUO je navržen s ohledem na udržitelnost a odolnost. Obsahuje řadu recyklovaných materiálů a je testován na odolnost podle amerických norem MIL-STD-810H, aby se co nejvíce prodloužila trvanlivost zařízení.

Šasi modelu tenké 14,6 mm nedělá kompromisy ani v oblasti konektorů. Zařízení má dva porty Thunderbolt 4, port USB 3.2 Gen 1 Type-A, port HDMI 2.1 (TMDS) a praktický 3,5mm audio konektor, takže uživatelé nemusí na cestách nosit objemnou dokovací stanici nebo několik adaptérů.

Pro kvalitní konzumaci zábavy je Zenbook DUO vybaven výkonným audiosystémem s certifikací Dolby Atmos od společnosti Harman Kardon garantující pohlcující vícerozměrný prostorový zvuk.

Zdroj: ASUS

Mohlo by vás zajímat

Reklama