On-line projekt Věda na doma sleduje přes 25 000 lidí týdně

V rámci projektu Věda na doma běží až do konce června i soutěž / AV ČR
Popularizátoři a popularizátorky vědy z Akademie věd ČR v rámci on-line projektu Věda na doma už čtvrtý týden streamují skrze sociální sítě přednášky pro děti, rodiče i učitele.

Na Facebooku Akademie věd ČR přednášky zaznamenaly už více jak 90 000 zobrazení a web projektu navštívilo přes 27 000 lidí. Vše zajímavé najdete na sociálních sítích AV ČR pod hashtagem #veda_na_doma.

"Je skvělé, kolik vědců a vědkyň napříč pracovišti Akademie věd se do projektu Věda na doma přidalo," říká předsedkyně Akademie věd Eva Zažímalová, která sama přednášky také sleduje. "Špičková věda neznamená jen výzkum a objevy, ale i předávání těchto znalostí veřejnosti. A zájem o Vědu na doma nám potvrzuje, že veřejnost o vědecké poznatky zájem má," zdůrazňuje Zažímalová.

Projekt Věda na doma koordinuje Divize vnějších vztahů Střediska společných činností AV ČR, servisní organizace Akademie věd ČR, která mimo jiné vydává čtvrtletník A/Věda a výzkum a pololetník AΩ/Věda pro každého. Oba časopisy jsou také online a zdarma.

V rámci projektu Věda na doma běží až do konce června soutěž, v níž se může veřejnost vyjádřit k přednášeným vědeckým tématům a reagovat na ně. Vítána jsou díla kreslená či malovaná, videa, výrobky z plastelíny či stavebnice, fantazii se meze nekladou.

Fotografie výtvorů či videa lze posílat na e-mail markova@ssc.cas.cz. Na ty nejkreativnější díla čekají speciální prohlídky pracovišť AV ČR, unikátní 3D tištěná stavebnice sondy Solar Orbiter, kterou speciálně pro tuto soutěž vytisklo Oddělení kosmické fyziky Ústavu fyziky atmosféry AV ČR, dále knihy a vzdělávací a vědecké pomůcky.

Mohlo by vás zajímat

Reklama