Zábavní průmysl na oběžné dráze. Do dvou let vznikne ve vesmíru filmové studio

 
Další 1 fotografie v galerii
Komerční křídlo se od zbytku stanice ISS v roce 2028 zcela oddělí / Axiom Space
Společnost Space Entertainment Enterprise (SEE), která koprodukuje připravovaný film s Tomem Cruisem v hlavní roli, představila plány pro filmové studio a sportovní stadion. Nikoliv na Zemi, ale 402 kilometrů nad ní.

Podle vyjádření SEE je připravován modul SEE-1, který v roce 2024 „zakotví” u komerčního křídla Mezinárodní vesmírné stanice (ISS), na něž získala začátkem ledna kontrakt společnost Axiom. Informoval o tom deník The Guardian.

Komerční křídlo se od zbytku stanice v roce 2028 oddělí. S modulem bude tvořit infrastrukturu pro natáčení filmů, televizní vysílání, hudební produkci či sportovní utkání. Místo bude určeno tvůrcům, které chtějí produkovat, nahrávat, vysílat a živě streamovat zhruba 402 kilometrů nad Zemí.

„Orbitální studio” bude přístupné také vesmírným turistům, ačkoliv ještě nebyla stanovena jeho kapacita. „SEE-1 je pro lidstvo neuvěřitelná příležitost, jak se přesunout do jiné říše a začít ve vesmíru novou vzrušující kapitolu,” prohlásili pro C21Media spoluzakladatelé SEE Elena Lesnevskyová a Dmitry Lesnevsky.
 
„Poskytne jedinečný a dostupný domov pro neomezené možnosti zábavy v prostoru plném inovativní infrastruktury. Bude to nový svět kreativity,” pokračuje dvojice o expanzi globálního zábavního průmyslu v hodnotě dvou bilionů dolarů na nízkou oběžnou dráhu.
 
Axiom má v plánu vyslat na ISS slavného herce Toma Cruise a režiséra Douga Limana kvůli natáčení filmu, o němž ale nejsou známy žádné další informace. Nakonec byl ale odlet odložen z důvodů souvisejících s rozpočtem.

Mezitím tento projekt předběhl ruský filmový štáb, který na ISS točil drama o chirurgovi, který musí na palubě stanice operovat zraněného astronauta.
 
Zdroj: The Guardian, C21Media

Mohlo by vás zajímat

Reklama