Nedovolené telefonování za jízdy od Nového roku výrazně podraží

Podle odhadů expertů zaviní telefonování za volantem ročně až deset tisíc nehod / Pixabay
Podle policejních statistik je telefonování – respektive držení telefonního či záznamového přístroje za jízdy – druhým nejčastěji bodovaným přestupkem hned za překročením povolené rychlosti o 5 až 20 km/h.

Jen v roce 2022 za něj dostalo dle webu Policie ČR pokutu 62 154 řidičů, tedy 170 denně. A dva body do rejstříku. Od Nového roku to budou body čtyři a pořádně podraží i finanční sankce.

„Stojí za to myslet na řešení připojení telefonu už při výběru auta,“ říká Jindřich Topol, technický expert společnosti AURES Holdings. A dodává, že nejde jen o body. „Podle odhadů expertů zaviní telefonování za volantem ročně až deset tisíc nehod.“

Ještě necelé tři týdny mohou řidiči za „držení telefonu za jízdy“ dostat blokovou pokutu do tisíce korun a dva trestné body. Po Silvestru ovšem zákon řádně přitvrzuje. „Na místě můžete přijít o minimálně 2,5 a maximálně 3,5 tisíce korun, ve správním řízení se sankce zdvihá čtyřnásobně – od čtyř do 10 tisíc korun. A hlavně – hned nasbíráte čtyři trestné body. Už to není banální přestupek – stačí se třikrát zapomenout s telefonem v ruce a vybodujete se 12 trestnými body,“ upozorňuje Jindřich Topol.

Nejlevnějším řešením jak se vyhnout pokutě (zejména u starších aut) jsou hned po držácích na telefony takzvané transmitery, existují jich desítky modelů v cenách od 300 korun. „Tohle zařízení můžete použít úplně v každém autě s rádiem. Bezdrátově nebo i kabelem přes USB k němu připojíte telefon, přístroj signál z něj vysílá na rádiových vlnách, které si naladíte na rádiu – typicky nejlépe na kraji spektra, kde je nejmenší „tlačenice“ frekvencí; osobně používám ve svém veteránu 87,5 MHz,“ říká Topol. Kvalita zvuku při telefonování je slušná, obstojně přehrává i audio z telefonu.

Dalším přenosným řešením je Bluetooth reproduktor se zabudovaným mikrofonem, který připevníte typicky na stínítko čelního skla. Spojení s telefonem je otázkou sekund, jediné, na co nesmíte zapomínat, je nabíjení takovéhoto „udělátka“. Samozřejmě je možné použít i klasické handsfree sluchátko do ucha (headset), které však není každému příjemné, zvlášť při delší jízdě.

Malinko dražším řešením je výměna továrního autorádia za aftermarketové. Většina současných autorádií už má integrované Bluetooth rozhraní a umí fungovat jako handsfree. Nejlevnější se prodávají už za ceny kolem 600 korun, ale i zde platí, že dražší modely toho zvládnou více, většinou i v lepší zvukové kvalitě. „Zajímavé je, že už za necelé tři tisíce korun dnes koupíte autorádio s dotykovým displejem a operačním systémem Android, do něhož si můžete nainstalovat aplikace z Google Play, například navigace Waze nebo Google, ale třeba klidně i Youtube nebo Netflix,“ říká Topol.

V některých případech se ovšem rádia integrovaná do palubní desky dají levně vyměnit jen těžko. I do nich však lze Bluetooth „dostat“, pokud mají sluchátkový AUX vstup, ideálně v sousedství s USB slotem pro napájení. Takzvané „audio přijímače“ mají i vestavěný mikrofon, s dosahem často až deseti metrů, díky němuž můžete telefonovat. Propojením na audiosystém vozu uslyšíte také pokyny mobilní navigace. Jejich ceny se pohybují také v řádu nižších stokorun.

Zdroj: Policie ČR, AURES Holdings

Mohlo by vás zajímat

Reklama