Speciální antibakteriální vypínače do složité doby pandemie

Antibakteriální ochrana je aktivní po celé svrchní vrstvě zařízení / Schneider Electric
Stále více českých domácností nakupuje vypínače a zásuvky s antibakteriální úpravou. Speciální hygienický povrch vypínačů představuje budoucnost nejen pro obytné domy, ale rovněž pro instituce s větší kumulací lidí, jako jsou nemocnice, hotely, restaurace či školy.

Rozšiřující se nabídka chytrých řešení vypínačů a zásuvek jde ruku v ruce s větším důrazem na hygienická opatření, nárůstem počtu rekonstrukcí a modernizací domácností.

Antibakteriální ochrana je aktivní po celé svrchní vrstvě zařízení. Díky přidaným iontům stříbra dokáže povrch přístroje účinně likvidovat mikroby a bakterie a tím zabraňuje jejich dalšímu šíření. Proces snižování počtu patogenních organismů startuje už při prvním kontaktu s povrchem přístroje. S postupujícím časem klesá množství jak bakterií, tak virů na klapce i rámečku přístroje.

"Antibakteriální úprava je certifikována nezávislou testovací laboratoří v Německu (GfPS) a je dodávána v bílé barvě. Na trhu je dostupná již více než 15 let pod označením barvy Merten Active. Za tu dobu byla využita na mnoha projektech včetně nemocnic,“ vysvětluje Robert Šimčík z divize Home&Distribution společnosti Schneider Electric. Do 24 hodin eliminuje antibakteriální úprava více než 99,9 % všech patogenních organismů, virů a bakterií.

Originální vypínače se vyrábí z přírodních materiálů jako je břidlice, sklo, kámen nebo ušlechtilé kovy. Stejně jako v přírodě nenajdete dva zcela shodné. Výrobky odpovídají nejvyšším nárokům moderního interiéru, jako jsou design, funkčnost, bezpečnost, ale také ohleduplnost k přírodě. I další domovní přístroje významně zvyšují uživatelský komfort, a dokonce přispívají k úsporám.

Stmívač omezuje proud, který napájí zátěž a podílí se tak na úspoře elektrické energie v domácnosti nebo kanceláři. Může ušetřit významnou část energie určenou pro osvětlení. Detektor pohybu automaticky zapne a vypne osvětlení v závislosti na přítomnosti osob a světelných podmínkách.

Mohlo by vás zajímat

Reklama