Chytré okenní rolety automaticky zatemní místnost, když se aktivuje Apple TV

Pokud Eve Motion Sensor detekuje nastavenou hodnotu světla, mohou se rolety automaticky zatáhnout / Eve Systems
Chytré stínění v domácnosti zvyšuje pohodlí, pomáhá šetřit energie i finance a stará se také o bezpečnost. Nová sada MotionBlinds Upgrade Kit for Roller Blinds, která získala cenu CES 2023 Innovation Award Honoree, je dalším zařízením v portfoliu chytrých produktů Eve.

Nové řešení vylepšuje běžné okenní rolety o možnost implementace do chytré domácnosti Apple Home, technologii Thread a ovládání pomocí aplikace Eve. Sadu lze snadno instalovat bez technických znalostí a nutnosti zapojit jediný kabel. Součástí balení jsou montážní držáky, krytky a sada adapterů pro kompatibilitu s většinou běžných roletových systémů.

Ovládání rolet z chytrých zařízení jistě zpříjemní život. Automatizace ale pozvednou uživatelský zážitek na novou úroveň. Zatažení rolet v čase ulehnutí do postele a vytažení rolet těsně před budíkem je jen základním příkladem.

K automatizacím lze využít i další produkty v chytré domácnosti. Pokud Eve Motion Sensor detekuje nastavenou hodnotu světla, mohou se rolety zatáhnout a během letních dní zatemnit automaticky místnost.

Nebude tak nutné za každou cenu pouštět klimatizaci, která je svou energetickou náročností dobře známa. Jakmile přímý sluneční svit ustane, rolety se mohou opět ve spolupráci s Eve Motion Sensor vytáhnout zpět nahoru. Milovníci streamovacích služeb ocení možnost automatického zatemnění místnosti ve chvíli, kdy skrz Apple TV započnou sledování dalšího dílu oblíbeného seriálu.

Delší dovolená s sebou přináší také strach o obydlí. Dlouho zatažené rolety mohou motivovat nejednoho nenechavce. Není nic snadnějšího, než po dobu své nepřítomnosti nastavit časový harmonogram vytažení a zatažení rolet. Domy i byty tak budou z dálky vypadat, jako by byl doma stále někdo přítomen.

Eve MotionBlinds nabízí integrovanou baterii, která se postará až o roční chod rolet na jedno nabití. Když se baterie náhodou vybije, stačí zařízení dobít skrz USB-C kabel například z powerbanky. Věčně se plazící kabely po stěnách od zásuvky k zařízení tak v žádném případě nehrozí.

Všechny Eve MotionBlinds produkty disponují technologií Thread a v nejbližší době obdrží aktualizaci pro podporu standardu Matter. Na chytré řešení pro rolety se tak mohou již brzy těšit i ti, kteří doma využívají služeb chytrých domácností od společností Google, Amazon a Samsung. MotionBlinds Upgrade Kit pro okenní rolety je již v České republice v prodeji, a to za 5 590 Kč.

Zdroj: Eve Systems

Mohlo by vás zajímat

Reklama