Připojte se i na chatě: Nový výkonný router Mikrotik s podporou 4G LTE

Propustnost 1,2 Gbit zajišťuje 4jádrový procesor modelu a 256 MB RAM / MikroTik
V České republice byl zahájen prodej nového routeru pro domácnosti a malé kanceláře MikroTik hAP ac3, který nabízí vysoký výkon, nadstandardní zabezpečení a nejmodernější technologie, které byly doposud výsadou internetových providerů.

U novinky nechybí podpora moderních standardů bezdrátových Wi-Fi sítí b/g/n s frekvencí 2,4 GHz, stejně jako výkonnějších a/n/ac v pásmu 5 GHz. Nechybí ani 5 plně gigabitových ethernet portů.

Nadstandardní je integrovaná podpora 4G LTE cat6 s rychlostí až 300 Mbit downlink a 50 Mbit uplink. Díky ní může uživatel zálohovat své domácí připojení pomocí LTE sítí mobilních operátorů, nebo router využít jako bezpečnou bránu pro připojení na cestách.

Model je vybaven vysokým výkonem, který ocení hráči, fanoušci 4K filmů i majitelé rozsáhlých instalací chytré domácnosti. Úctyhodnou propustnost 1,2 Gbit totiž zajišťuje 4jádrový procesor a 256 MB RAM. Uživatelsky dostupný MiniPCIe slot umožní doplnění rozšiřujících modulů a díky integrovanému USB získají uživatelé možnost proměnit router například v síťové úložiště.

Pro maximální zabezpečení a spolehlivost nasadil výrobce svůj unifikovaný operační systém RouterOS však nyní nezapomíná ani na běžné uživatele. Vestavěný slot na kartu SIM umožňuje bezproblémové připojení k internetu nezávisle na lokaci. S podporou rychlých datových sítí LTE a vysokým výkonem tak může router MikroTik hAP ac3 sloužit nejen jako spolehlivý domácí směrovač, ale také jako zabezpečená VPN brána pro profesionály na cestách. Efektivně tak odstraní nutnost konfigurace uživatelského PC, které se kdekoliv připojí k bezpečné „domácí wi-fi“ či ethernetovému portu.

Uživatelé ocení podporu 4G na chatách a v lokacích, kde nepůsobí žádný poskytovatel pevného připojení. Navíc získají i možnost své standardní připojení zálohovat pro případ jeho výpadku. Nemusí se tak obávat, že by jejich chytrá domácnost, kamerový systém či alarm zůstaly bez přístupu k internetu.

Kromě webového rozhraní je pro snazší instalaci či kontrolu přístupu dětí na internet k dispozici správa pomocí mobilní aplikace MikroTik dostupné v obchodech Google Play i Apple App store. Bezpečnost pak zajišťují měsíční aktualizace či oprava kritických chyb do 24 hodin. Router MikroTik hAP ac3 je již v prodeji, a to za 5 266 Kč.

Mohlo by vás zajímat

Reklama