Sluneční audio brýle jako alternativa k tradičním sluchátkům

Bose Frames se připojují ke smartphonu přes Bluetooth / Basys
Procházky městem, běh na nových stezkách nebo odpočinek v parku – to jsou chvíle, při kterých často chcete poslouchat oblíbenou hudbu, ale zároveň byste rádi vnímali své okolí.

V takových situacích někdy potkáte a popovídáte si se známým, jindy pomůžete najít turistům správnou cestu k jejich cíli. Pokud ale máte v uších sluchátka, vysíláte do okolí jasný signál – „nerušit“.

A právě zde se otevírá prostor pro Bose Frames. Díky těmto audio brýlím můžete poslouchat hudbu s využitím miniaturní sady reproduktorů, aniž byste rušili lidi kolem vás. První generace audio brýlí Bose byla zařazena do seznamu nejlepších vynálezů roku 2019. Nyní je k dispozici druhá, vylepšená generace, která rozšířila možnosti i funkce a přidala model navržený pro sportovní využití.

Bose Frames se připojují ke smartphonu přes Bluetooth a používají technologii Bose Open Ear Audio, která umožňuje poslech hudby nebo podcastů bez tradičních sluchátek.

Uvnitř ramének jsou vestavěny malé reproduktory s výstupy směrovanými přímo k uším a ocelovými panty slunečních brýlí prochází plochý kabel, který reproduktorům dodává signál. Vše je navrženo tak, abyste zvuk slyšeli plnohodnotně jen vy sami a vaše okolí bylo rušeno minimálně. V obroučkách je zabudovaný také mikrofonní systém, který umožňuje přijímat hovory na cestách a mluvit s volnýma rukama.

Většina uživatelů se při nošení Bose Frames cítí skutečně diskrétně. Mohou totiž poslouchat svou oblíbenou hudbu, aniž by přitahovali pozornost okolí. Díky nastavení úhlu reproduktorů slyšíte živý a plný zvuk, který byste od podobného zařízení nečekali, a přitom nerušíte lidi kolem, ani když sedí nebo stojí blízko vás. Všechny modely Bose Frames navíc váží přibližně 57 gramů, takže je můžete pohodlně nosit celý den a využívat jako alternativu sluchátek do uší.

Tradiční sluchátka s funkcí aktivního potlačení okolního hluku jsou ideální, pokud se chcete izolovat od okolního prostředí, jako třeba v letadle, nacpaném příměstském vlaku nebo hlučné open space kanceláři. Audio brýle s technologii Open Ear Audio vám naproti tomu umožňují vnímat prostředí kolem vás a zůstat takříkajíc ve střehu.

Pokud je třeba, můžete okamžitě navázat konverzaci, aniž byste museli sundávat sluchátka z uší. Pokud chcete pozastavit přehrávání, přeskočit na další skladbu nebo se vrátit zpět, jednoduše využijete intuitivní dotykové ovládání druhé generace Bose Frames.

Sportovní sluneční brýle Bose Frames Tempo hrají oproti ostatním modelům hlasitěji a nabízí výraznější basy. Navrženy jsou tak, aby držely na hlavě i při aktivním sportu, a přitom zajistily pohodlí a nabídly odolnost vůči vodě dle specifikace IPX4. Na jedno nabití vydrží hrát až 8 hodin.

Zdroj: Basys

Mohlo by vás zajímat

Reklama