Nový smartphone Mate 40 Pro je možné ovládat bez jediného doteku

 
Další 1 fotografie v galerii
Mávnutím rukou nahoru či dolů scrollujete stránku stejným směrem / Huawei
Přestože mají chytré telefony neodmyslitelný přívlastek „dotykové“, nemusí být kontakt se smartphonem zdaleka nutný. Nový telefon Mate 40 Pro od Huawei umí reagovat na gesta, aniž by k tomu potřeboval jakýkoliv dotek.

Situací, kdy nemůžete z nějakého důvodu sáhnout na telefon, je spoustu. Ať už jde o činnosti jako vaření nebo opravy, kdy jsou ruce špinavé, nebo nejste prostě přístroji nadosah a nemůžete se k němu z jakéhokoliv důvodu přiblížit.

Je to ale jen zdánlivě neřešitelný stav – nový Huawei Mate 40 Pro si dokáže už i s takovými okolnostmi poradit. Stačí natáhnout ruku s otevřenou dlaní před displej telefonu a ten se probudí k životu.

Ani nastavený zámek obrazovky nebude překážkou – v kombinaci s funkcí 3D Face Unlock můžete pomocí tváře odemknout displej a bez jediného doteku zahájit práci s telefonem.

Jakými gesty můžete tedy model Mate 40 Pro ovládat? Mávnutím rukou nahoru či dolů scrollujete stránku stejným směrem, ostatně jako při běžném dotykovém ovládání. Tímto pohybem hravě zvládnete četbu e-knih, prohlížení fotogalerie, poslech hudby, prohlížení videí či přehled zpravodajství.

Pomocí gest lze také přijímat telefonní hovory. Pokud před displejem telefonu naznačíte gestem stlačení, telefonát přijmete, což dělá ze smartphonu ideálního pomocníka na hovory v okamžiku, kdy máte ruce zaneprázdněné či zašpiněné. Stejným gestem můžete ovládat i přehrávání muziky či videí – mávnutím nahoru a dolů se ovládá hlasitost, gestem stlačení se zase zastaví nebo spustí přehrávání.

Za zmínku stojí u novinky i velkokapacitní baterie 4400 mAh, která dokáže pohodlně udržet krok i s náročnými požadavky moderních 5G sítí. Díky funkci SuperCharge o výkonu až 66 W lze telefon plně dobít za pár minut. Huawei Mate 40 Pro lze rovněž nabíjet i bezdrátově (horizontálně i vertikálně), a to při výkonu 50 W. Nový telefon Huawei Mate 40 Pro je k dostání v předprodeji, a to za 33 999 Kč.

Mohlo by vás zajímat

Reklama